Tribunalul Gorj, 19 posturi disponibile în concursul de promovare a judecătorilor

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat calendarul concursului de promovare efectivă a judecătorilor în funcții de execuție, care oferă un total de 438 de posturi disponibile la nivel național. Tribunalul Gorj beneficiază de 19 dintre aceste posturi, vizând diferite secții din cadrul instanței.

Magistrații care doresc să participe la concurs trebuie să depună dosarele până la data de 23 septembrie 2024. Evaluarea acestora va avea loc între 5 decembrie 2024 și 20 ianuarie 2025, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 7 februarie 2025.

La Tribunalul Gorj, posturile vacante sunt distribuite astfel: Secția de contencios administrativ și fiscal are 8 posturi disponibile, Secția I Civilă are 5 posturi, Secția a II-a Civilă 4 posturi, iar Secția Conflicte de muncă și asigurări sociale – 2 posturi.

Potrivit reglementărilor în vigoare, pentru a participa la concurs, judecătorii trebuie să îndeplinească anumite criterii stricte. Aceștia trebuie să fi obținut calificativul „foarte bine” la ultima evaluare, să nu fi fost sancționați disciplinar în ultimii trei ani și să fi activat cel puțin un an la o instanță ierarhic inferioară. De asemenea, este necesară o vechime de cel puțin 7 ani în funcția de judecător sau procuror pentru promovarea la tribunal, iar pentru curțile de apel vechimea minimă este de 9 ani.

Evaluarea candidaților va include analiza activității și conduitei acestora pe ultimii trei ani, prin examinarea hotărârilor judecătorești redactate în această perioadă. Rapoartele de evaluare vor fi comunicate candidaților pe 21 ianuarie 2025.

Vizualizări: 846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: