Primar: Un consilier local mi-a spus clar că nu vrea să mai audă de PSD după ce i s-a luat din pensie

Recalcularea pensiilor a generat tensiuni în multe localități din Gorj, în special în zonele miniere. Unii localnici au primit bani în plus, dar alții au avut de pierdut, iar pe această temă spiritele s-au încins între săteni.

Comuna Slivilești este una dintre localitățile unde recalcularea pensiilor a împărțit localnicii în două tabere. Această problemă a ajuns până în Consiliul Local, unde au apărut, de asemenea, tensiuni.

„Vreau să vă spun că sunt mari probleme cu recalcularea pensiilor, iar guvernul ar trebui să fie sigur că oamenii îi vor taxa. De exemplu, în ultima ședință, chiar eu am avut o discuție aprinsă cu un consilier local de la PSD, care a zis clar că nu vrea să mai audă de partid, pentru că i-a tăiat din pensie, și că sunt mulți alții ca el. De exemplu, mamei mele, care a fost medic o viață întreagă, i-au pus doar 1.000 de lei în plus. Ea avea o pensie mai mică decât un miner cu patru clase, care avea 8.000 de lei, în timp ce ea lua undeva la 5.000 de lei”, a spus primarul din comuna Slivilești, Sorin Bucurescu.

Edilul susține că cei mai mulți localnici afectați de recalculare sunt din zona minieră. „Li s-a tăiat foarte mult minerilor, care au pierdut 1.000-1.500 de lei. Acum trebuie să înțeleagă că au fost destul de avantajați. Sunt tensiuni atât în comuna mea, cât și în tot județul. Am vorbit cu o doamnă care a lucrat în minerit și a recunoscut că această lege a echilibrat puțin situația pensiilor. Până acum au fost avantajați cei fără carte, acum mai câștigă și cei care au învățat”, a mai spus Bucurescu.

Vizualizări: 1,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: