Investiție în pericol la Motru

O investiție aproape finalizată e în pericol să fie blocată la Motru. De vină e așa-zisa ordonanță a austerității care nu le mai permite primăriilor să plătească tot ce aveau în plan. Mai exact, primăria trebuie să achite branșamentele la o bază sportivă, dar venind ordonanța austerității nu mai poate face acest lucru până anul viitor. Asta în ciuda faptului că lucrările sunt aproape gata la întreaga investiție. 

Constructorul mai are doar câteva lucruri de finisat și vrea să ceară recepția, dar acest lucru nu se va putea face pentru că primăria nu poate plăti pentru branșamente. Ordonanța austerității nu îi mai permite astfel de plăți așa că tot proiectul care e făcut cu bani de la Compania de Investiții riscă să rămână în aer.

„Am avut vizita unui domn de la CNI. Avem o investiție, teren de sport tip 2, realizat 99,5%. Trei zile de curățenie, mici detalii, și constructorul cere recepția. Am făcut demersuri pentru branșamente și când vine să plătești factura, te izbești de această ordonanță că nu ai voie să plătești această factură de 10-15 mii de lei, branșament la curent. Eu, ca primărie, încurc constructorul, constructorul încurcă CNI, CNI e încurcat că nu duce la final un obiectiv. Apar acele probleme între constructor și CNI, penalități. Constructorul se poate îndrepta împotriva primăriei și ajungem într-o situație de nedorit”, a spus primarul din Motru, Cosmin Morega, la Radio Accent. 

Problema nu e singurală. Și alți primari s-au plâns că nu-și mai pot duce la capăt proiectele de investiții pentru că deși au bani în conturi nu-i pot folosi tocmai din cauza acestei ordonanțe.

Vizualizări: 1,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: