Polițist local, cercetat după ce a bătut un tânăr încătușat

Un polițist local din Vulcan este bănuit de purtare abuzivă, după ce ar fi lovit un tânăr care fusese deja încătușat. Poliția judiciară din localitate a demarat o anchetă, la fel ca și Biroul Control Intern al IPJ Hunedoara.

Poliţia municipiului Vulcan, judeţul Hunedoara, s-a sesizat din oficiu privind o posibilă infracţiune de purtare abuzivă a unui poliţist local. În timp ce intervenea la un conflict izbucnit pe o stradă din localitate, polițistul local ar fi lovit în mod nejustificat un tânăr recalcitrant, deşi era deja încătuşat. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara a declanşat o anchetă vizând modul în care au intevenit poliţiştii, transmite news.ro.

„Conform datelor verificării preliminare, fapta ar fost comisă în timpul unei intervenţii în care poliţiştii Biroului Ordine Publică Vulcan au acţionat alături de agenţi ai Poliţiei Locale Vulcan, pentru aplanarea unui conflict spontan între trei tineri, care s-au lovit reciproc, pe o stradă din municipiul Vulcan. Conflictul a fost aplanat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Cu ocazia intervenţiei, se pare că un poliţist local ar fi utilizat forţa într-un mod nejustificat, lovind un tânăr recalcitrant, care fusese deja încătuşat. Tânărul a fost ulterior transportat la o unitate medicală, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate”, a transmis IPJ Hunedoara.

În acest caz, Poliţia Municipiului Vulcan a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, cercetările fiind efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani. IPJ Hunedoara arată că va colabora cu procurorii pentru a clarifica acest caz, în funcţie de rezultatele anchetei, urmând a se lua măsurile legale care se impun.

„Totodată, în regim de urgenţă, conducerea I.P.J. Hunedoara a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor, la faţa locului. I.P.J. Hunedoara reiterează angajamentul faţă de respectarea legii şi a drepturilor cetăţenilor şi asigură opinia publică că orice abatere de la normele legale va fi sancţionată ferm, în conformitate cu prevederile legale”, a precizat sursa citată.

Vizualizări: 1,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: