Ciurel: Răspunsul îl văd candid și sincer

Recent, secretarul de stat din Ministerul Energiei, Casian Nițulescu, a răspuns interpelării deputatului USR Radu Miruță referitoare la soarta Complexului Energetic Oltenia. Nițulescu a subliniat că planul de restructurare nu poate fi renegociat și a afirmat că nu există corelație între închiderea grupurilor pe cărbune și deschiderea de noi capacități pe gaze și fotovoltaice.

Directorul Termocentralei Rovinari, Laurențiu Ciurel, a tras un semnal de alarmă, subliniind că intrarea în conservare a grupurilor nu poate fi susținută de Complexul Energetic Oltenia începând din 2026, ceea ce ar putea duce la închiderea totală a companiei. În acest: „Răspunsul îl văd candid și sincer. Între timp a apărut și legea asta cu pensiile care a fost benefică pentru lucrători, dar care a pus la pământ activitatea din termocentrale", a spus Ciurel la Radio Infinit.

"Unii spun ca a scăpat porumbelul, ca nu era cazul, ca e un campanie electorală și trebuia puțin cosmetizat răspunsul ăsta, dar adevărul ăsta e. Nu există nicio condiționalitate ca aceste capacități să fie închise o dată cu punerea în funcțiune a unor. Nu vin bani de la buget. Ori dacă tu nu mai produci nimic și nu ai pus în funcțiune niciuna din centralele alea pe gaz sau parcurile fotovoltaice să faci un banut, cu ce îți plătești rezerva de capacitate? Este foarte clar ca nici aia nu va fi pentru ca nu va avea cine sa o finanțeze. Va urma închiderea totală a mineritului și energiei", a mai adăugat Ciurel.

Vizualizări: 2,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: