Peste 1.800 de gorjeni dețin arme letale

Conform datelor furnizate de Registrul Naţional al Armelor Integrat, în județul Gorj sunt înregistrate și autorizate 1.825 de persoane fizice care dețin un total de 3.276 de arme letale și 525 de arme neletale. În plus, 57 de persoane juridice sunt autorizate să dețină 731 de arme, letale și neletale.

În perioada analizată, Biroul A.E.S.P. a desfășurat activități importante pe linie de autorizare a armelor, care au inclus:

-eliberarea a 210 permise de armă,
-anularea a 111 permise de armă,
-suspendarea a 2 permise,
-vizarea a 208 permise de armă.


De asemenea, au fost emise 186 de autorizații pentru procurarea de arme de către persoane fizice, dintre care 156 pentru arme letale și 30 pentru arme neletale.

În vederea respectării legislației, au fost transmise 137 de notificări deținătorilor de arme cu permise tip A și tip B, informându-i cu privire la expirarea valabilității documentelor.

Totodată, lucrătorii Biroului A.E.S.P. au participat la 6 cursuri de instruire organizate de S.C. TMG Guard S.R.L. din Târgu-Jiu, unde au examinat 185 de candidați pentru obținerea certificatului de instruire teoretică și practică în domeniul armelor și munițiilor.

Pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor legate de arme și substanțe periculoase, au fost organizate 40 de acțiuni, în urma cărora au fost confiscate 15 arme și 1.701 bucăți de muniție și elemente componente, dintre care 10 deținute ilegal. De asemenea, au fost ridicate 23 de trofee de vânat, trei capcane artizanale, detectoare de metale, două monede de patrimoniu național și un dispozitiv de ochire în urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate în cadrul anchetelor.


 
 
 

Vizualizări: 1,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: