Stațiune turistică, tot fără apă în plin sezon: E de domeniul SF-ului

Problema apei din Baia de Fier e departe de a se rezolva. În continuare, Aparegio face presiuni ca oamenii să încheie contracte, mulți au fost debranșați sau branșați la alte conducte despre care nimeni nu știe nimic și situația nu face decât să alunge atât turiști, cât și posibili investitori din localitatea care e și stațiune turistică. „E de domeniul SF-ului ce se întâmplă”, spune consilierul județean Mihai Olaru, care a și convocat Aparegio și reprezentanții primăriei la următoarea ședință de Consiliu Județean să prezinte soluții și explicații. 

În Baia de Fier, serviciile de bază au devenit un lux atât pentru turiști, cât și pentru localnici. „Alungă turiștii și, înainte de asta, afectează localnicii, dar alungă și investitorii care ar vrea să investească aici, în această zonă care are un potențial enorm, dar indiferent de cât de multe investiții face un operator privat și indiferent cât de luxoasă face o locație, nu poate niciodată să compenseze lipsa serviciilor de bază pe care trebuie să le aibă un turist. Ține de salubritate. De aceea, am convocat să vină DSP sau alte instituții. Nu putem să dezvoltăm dacă nu rezolvăm aceste probleme. Trebuie un plan concret și cu termene pentru rezolvarea lor”, a explicat Mihai Olaru într-un interviu la Radio Infinit.

Aparegio pune în continuare presiune pe localnici să încheie contracte, dar oamenii refuză să plătească apa dacă nu e deloc la robinete sau curge plină de nămol deși în contracte scrie negru pe alb că este potabilă. Iar lucrurile par să se prelungească la infinit fără vreo soluție. 

„Ce face Aparegio mi se pare absolut incredibil și e de domeniul SF-ului. Chiar săptămâna trecută, a trimis o echipă de opt oameni care să facă branșări sau debranșări. Se știe că sunt aceste conflicte între Aparegio și cetățeni și oamenii își doresc să facă contracte atunci când serviciile pe care le primesc sunt conform contractului. Ce încearcă Aparegio să facă e o fraudă. Încearcă să vândă servicii pe care nu le poate oferi”, a mai spus Olaru.

La cum se prezintă lucrurile, mulți localnici sunt sceptici că Aparegio sau autoritățile care au deschis acum o acțiune în instanță împotriva companiei de apă vor putea rezolva această problemă. E greu de crezut că și dacă va avea câștig de cauză în instanță, primăria ar putea livra apa potabilă și tot timpul oamenilor din comună. Atârnă greu în balanță situația și mai complicată din stațiunea Rânca, pentru că sistemul de apă din Baia de Fier a fost dat la pachet către Aparegio cu jumătate din Rânca, partea administrată de Baia de Fier. Că și acolo sunt fix aceleași probleme, e altă discuție. Și per ansamblu, pierd și gorjenii, pierd și turiștii fără ca autoritățile să miște un deget.

Vizualizări: 4,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: