Baia de Fier: Cum sunt opriți angajații Aparegio. Locuitorii refuză colaborarea cu operatorul de apă și canal

Locuitorii din Baia de Fier refuză să monteze apometre, așa cum refuză și să semneze contracte pentru furnizarea apei cu Aparegio. motivul? Oamenii spun că nu au apă suficientă șo nu este potabilă. ca să-i oprească pe lucrtorii Aparegio să monteze apometre, aceștia au recurs și la blocarea porții cu mașinile. Între timp, Nadiei Dungă, director Aparegio Novaci, spune că apa este potabilă, dar că oamenii mai sunt raxordați și la alte surse de apă.


Localnicii din Baia de Fier refuză semnaea de contracte și montarea apometrelor deoarece spun că nu este apă suficientă și nici potabilă. Nadia Dungă spune că este apă și că este și potabilă. ea a mai spus că sunt și alte surse de apă ale localnicilor, despre care nu pot spune dacă este potabilă sau nu.

”Am făcut apel să folosească rațional apa pentru că ne confruntăm cu scăderea debitelor pe temperaturile acestea. Trebuie să conștientizeze să folosească apa doar în scop menajer. Nu am jumătate de oră de când m-am întors din Baia. Erau cu furtunurile prin grădină. Noi facem tot efortul să le asigurăm strictul necesar, dar și în Novaci și în Baia este aceeași problemă. Au scăzut debitele surselor și presiunea este scăzută. În momentul în care ei spun că nu au apă, să stiți că nu au presiune. Normal că sunt și zone, dacă ai casa cu două etaje, la parter este apă, la etaj nu este apă. Asta este problema care persistă de miercurea trecută. 

Ei spun că nu e potabilă apa, că miroase a clor. Cum să nu fie potabilă. Noi tratăm, spălăm bazinele. Tratăm apa. Bazinele noastre sunt lacrimă. Ei să fie atenți cu apa pe care o au din surse prioprii. Au ”știubee”, așa zic ei, au rezervoare, au o sursă care nu este recepționată și nu este predată operatorului, habar n-am eu de ea. Dar ei au rezervoare proprii. Noi tot ce furnizăm, pe rețeaua din bazinele noastre, apa este potabilă. Noi zilnic monitorizăm calitatea apei, plus la laborator, ducem periodic, după un grafic. Pot face dovada că este apa tratată. Ei să fie atenți ce apă consumă din sursele lor proprii. Sunt zone în care patru, cinci, opt familii au făcut un rezervor acum 30 de ani și ei tot din aia captează. Ce frunizează Aparegio este tratat și monitorizat”, a declarat Nadia Dungă, director Aparegio Novaci.


Aparegio a anunțat că a început procesl de contorizare, dar și acesta merge prost. La fel ca cel de semnare a contactelor. 

Nadia Dungă spune că pe teren întâmpină multe probleme.

”Noi am început o acțiune de contorizare, de contractare, tot ce se poate ca să intrăm în legalitate. Dar sunt rău voitori. Noi continuăm acțiunea. Am montat apometre la cei care au dorit. Am avut cazuri, nu mai spun de jigniri, au pus mașina la poartă și nu am putut să intervenim. Ei nu au cămine de branșament la limita de proprietate. Au fost și oameni cu care am comunicat, am identificat locația, am montat apometrul, le-am explicat. În afără de câțiva care au acceptat, și erau dintre cei care plăteau, în rest au refuzat. Dar noi continuăm, asta este. Trebuie să îi determinăm să ne lase să depistăm branșamentele, astfel încât să fie totul în regulă. Să nu mai spună că plătesc ceea ce nu consumă”, a declarat Nadia Dungă, director Aparegio Novaci.


În comuna Baia de Fier, oamenii nu au încredere în Aparegio. totodată, primăria a predat apa către Aparegio și nu-și mai asumă nicio responsabilitate. 

”Noi am făcut apel la organe să facem o monitorizare corectă a tuturor lucrurilor. Eu tot ceea ce am luat în primirie, garantez că este potabilă. Ce au ei din bătrâni, nu pot să spun ce calitate de apă este în acele mini bazine”, a mai spus Dungă.

Pe rolul instanțelor sunt și procese între Aparegio și Primăria Baia de Fier. Aparegio a făcut plângere penală împotriva primăriei deoarece nu a predat toate sursele de apă din comună, iar primăria cere rezilierea contractului pentru că nu este furnizată apa potabilă. Totuși, administrația locală nu face niciun demers real pentru a rezolva problema și arată cu degetul spre Aparegio. 

Vizualizări: 4,046

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: