Au terminat lucrările la centură. Când se deschide circulația!

Drumarii anunță că au fost finalizate lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. De marți, de la ora 14, se va deschide întregul tronson. Drumul are circa 20 de kilometri și ar fi trebuit să fie gata în 2016.

Lucrările au întârziat din cauza unor greșeli de proiectare, apoi a fost reziliat contractul cu primul constructor și cea de-a doua firmă care a preluat proiectul a reușit să finalizeze lucrările. 

Cristian Pistol, șeful CNAIR, a anunțat că traficul pe noua centură va fi deschis marți. "În lungime de 19,987 km la care se adaugă un drum de legătură cu DJ665 de km 1+385 km, acest nou obiectiv de infrastructură deschis circulației va permite autovehiculelor de mare tonaj să tranziteze zona fără a mai traversa orașul și va asigura legătura cu DN66 (Filiași - TârguJiu), DN67 (TârguJiu - RâmnicuVâlcea) , DN66 (TârguJiu - Petroșani). 

Varianta Ocolitoare Târgu Jiu are profil de drum național cu o bandă pe sens, iar pe traseul ei au fost construite inclusiv: 12 poduri și pasaje, 2 parcări si 3 noduri rutiere. Valoarea totală a proiectului este de 165,3 miloane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin fonduri europene nerambursabile", a mai transmis directorul CNAIR. 

Galerie foto



Vizualizări: 2,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: