Festivalul motocicliștilor la Baia de Fier, problemele cu apa continuă. Primar: La revedere!

Campania Aparegio de montare de apometre în gospodăriile din Baia de Fier nu decurge așa cum se așteaptă autoritățile. Până acum doar 10 apometre au fost montate. Între timp continuă problemele cu apa, locuitorii din Baia de Fier se racordează la alte țevi de apă din comună, cu acordul primăriei, dar lipsa apei persistă. Pentru ca tabloul să fie complet, în weekend are loc SlowRide Transalpina Fest, un festival de muzică și paradă moto, iar proprietarii de pensiuni se tem de reacțiile turiștilor din cauza lipsei apei. Primarul Dumitru Turbăceanu evită să comenteze situația. 

După ce locuitorii au refuzat să semneze contracte cu Aparegio și nu recunosc facturile primite, primăria a dat în judecată Aparegio cerând rezilierea din cauză că apa nu este potabilă.

Aparegio susține că a respectat contractul și că a potalizat apa, însă în rețea apar și alte surse de apă care nu au fost predate de către primărie. Cum ar fi rețeaua din cătunul Șopta, o rețea făcută cu mulți bani, încă nerecepționată.

Acum, Aparegio a început o campanie de montare de apometre în situația în care în comună nu este apă ori dacă este nepotabilă. 

Conform unor surse, în comună, cu acordul primăriei, unii localnici se leagă la o altă țeavă. 

Între timp, Aparegio a montat 10 apometre. 

”Operatorul nu cunoaște informații despre situația menționată. Se continuă contorizarea demarată pe data de 9. S-au montat 10 apometre până în momentul de față și în perioada următoare se va continua acțiunea”, a comunicat purtătorul de cuvânt al Aparegio, Nicoleta Bărbat.

Pandurul l-a contactat și pe primarul Dumitru Turbăceanu pentru un punct de vedere legat de situația cu apa, în contextul în care în weekend este festival. ”Sunt intr-o ședință, doamnă, nu pot, la revedere”, a spus Turbăceanu.


 Slowride Transalpina Fest începe vineri, 12 iulie. Pe lângă concertele așteptate vineri și sâmbătă, festivalul include și o paradă moto spectaculoasă. Aceasta va avea loc sâmbătă, 13 iulie, începând cu ora 12:00. Traseul paradei se va întinde pe aproximativ 10 km în jurul localității Baia de Fier, cu punctul de plecare din fața unei pensiuni situate lângă Peștera Muierilor.

Vizualizări: 2,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: