Gorj: Angajații unei primării și însoțitorii persoanelor cu handicap lăsați fără bani de aleșii locali

Situație complicată pentru funcționarii primării Aninoasa dar și pentru însoțitorii persoanelor cu handicap care riscă să nu-și mai primească salariile începând de luna viitoare. S-a ajuns în această situație după ce Administrația Județeană a Finanțelor publice Gorj a sistat alocarea cotelor defalcate din impozitul pe venit către primăria Aninoasa pentru că nu s-au desființat 3 posturi.

La primărie trebuiau desființate trei posturi din organigramă, însă consilierii locali nu au fost de acord cu acest lucru. Este vorba de un post de cadastrist, un post de inginer și un post de funcționar pe urbanism, funcții care nu erau ocupate.

”Consilierii locali nu au fost de acord cu reducerea a trei posturi conform Ordonanței de Urgență a Guvernului din luna decembrie a anului trecut. Noi trebuia să reducem aceste posturi neocupate care erau în organigramă, dar din cauza orgoliilor și a ambițiilor aleșilor locali nu au vrut să facem acest lucru. Nu pleca nimeni acasă din funcționari, dar trebuia să respectăm OUG-ul dar ei au considerat că eu, dacă am pierdut alegerile, nu mai sunt în măsură să iau aceste decizii și nu votat hotărârea de consiliu. Ei vor să aștepte să vină noul primar și să decidă el ce posturi vor fi desființate”, a declarat primarul din Aninoasa, Ilie Petroi.

De suferit vor avea acum funcționarii primăriei dar și însoțitorii persoanelor cu handicap pentru că la primărie nu sunt bani pentru plata salariilor și a indemnizațiilor.

”Cei de la Finanțe ne-au trimis adresă că trebuia să reducem aceste posturi și cum acest lucru nu s-a întâmplat pentru că nu au vrut consilierii, nu ne mai dau cotele defalcate din impozitul pe venit. În această situație nu o să mai dăm salariile și indemnizațiile însoțitorilor, o să intrăm în blocaje financiare. Nu știu sincer cum o să rezolv această situație. Consilierii ar trebui să fie trași la răspundere că până la urmă lasă niște oameni fără bani”.

În comuna Aninoasa sunt aproximativ 30 de angajați în primărie și tot atâția însoțitori ai persoanelor cu handicap.

Vizualizări: 5,915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: