Gorj: Capelă mortuară la sat.  Autoritățile locale vor să facă la fiecare biserică 

O primă capelă mortuară a fost construită în satul Bibești din comuna Săulești și este printre puținele din județul Gorj construite la sat. Aproape că acestea pot fi numărate pe degetele de la o mână la nivel de județ, iar autoritățile vor să facă la fiecare biserică o capelă mortuară și un prăznicar.


Investiția a fost realizată la solicitarea cetățenilor din localitate care vor să intre în normalitate și care au înțeles că au nevoie de un loc special amenajat unde să-și plângă morții.

”Am construit o primă capelă și un prăznicar la biserica din satul Bibești și intenționăm să continuăm și la bisericile din satele Dolcești, Purcaru și Săulești. Toate cele trei biserici sunt reabilitate și urmează să ne ocupă și urmează să ne ocupă și de biserica de la Bibești. Am făcut capela și prăznicarul la solicitarea oamenilor și îndeplinește toate condițiile, așa cum este normal. Din ce știu eu mai este o capelă și în comuna vecină Bărbătești.  Investiția a fost realizată cu bani de la bugetul local și se ridică la aproximativ 300.000 de lei”, a declarat primarul din comuna Săulești, Constantin Drăghici.

Vizualizări: 3,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: