Primarii fac apel la responsabilitate: Suntem la cota de avarie!

În plină arșiță și cod roșu de caniculă, sunt semnalate probleme cu apa în tot mai multe localități. Mulți primari au făcut apel la gorjeni să nu ude grădinile cu apa din rețea. Multe râuri au secat și bazinele care înmagazinează apa sunt tot mai goale.

Se îngroașă lista localităților unde apa curge la program. Sunt mii de gorjeni care nu au apă la robinete non-stop și edilii fac apel la responsabilitate. 

Edilul din Runcu le-a transmis localnicilor să nu mai ude grădinile sau solariile cu apă din rețea. “După cum vedeți seceta persistă. Toate sursele de captare de pe raza comunei sunt la cotele de avarie ( Balta - captăm tot, Sohodol -  debit mic, Cucute - din 8 isvoare mai merg doar 2). Vă rog fiți responsabili si nu risipiti apa, este mai importantă viata decat grădinile. Ganditi-vă ce se poate intampla dacă Doamne, fereste apare un incendiu. Fac apel la responsabilitate”, a transmis primarul din Runcu, Adrian Câmpeanu. 

Probleme sunt și la Scoarța. Acolo apa e oprită pe timpul nopții. Primarul Ion Stamatoiu a anunțat că bazinele se golesc rapid pentru că mulți localnici o folosesc în grădini. Așa că Aparegio a luat decizia de a furniza apa doar pe timpul zile. Primarul a mai afirmat că a făcut rost de bani să realizeze o investiție ce ar trebui să rezolve această problemă. “Avem finanțare pe buget local. Într-o lună, vom fora încă două puțuri la Scoarța și Mogoșani”, a spus Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: