Apă la program într-un oraș turistic din Gorj

Tot mai multe localități din județul Gorj au apă la program. Pe listă se adaugă și orașul Novaci, oraș turistic. Din aceste zile, localnicii primesc apă doar dimineața și seara. 

Aparegio a transmis programul de restricții care se aplică diferit în satele care țin de Novaci. În unele zone, oamenii nu au apă deloc pe timpul nopții. 

Novăcenilor li se transmite să-și facă rezerve de apă să le ajungă în orele în care nu va mai curge nimic la robinete. 

Sistemul de alimentare cu apă din Novaci e administrat de societatea Aparegio. E curios cum seceta a luat prin surprindere compania de apă. În fiecare an, mii de oameni ajung să primească apă la program și autoritățile nu găsesc soluții pentru a elimina această problemă. Un edil din Gorj a arătat că dacă investești, poți rezolva problema. La Roșia de Amaradia, s-au forat puțuri la 250 de metri adâncime și oamenii au liber și să ude grădinile sau să spele mașinile. Într-o comună măcinată de excavări și alunecări de teren. 

În alte zone, cum e Târgu Jiul sau Novaciul ori alte localități turistice, nici autoritățile și nici operatorul de apă nu au găsit vreo soluție pentru ca oamenii să nu mai sufere din această cauză în verile secetoase, când temperaturile trec și de 40 de grade. Tuturor nu le rămâne decât să spere că va ploua cât de curând...

Galerie foto


Vizualizări: 1,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: