Căldura din spitalele din Gorj este tot mai greu de suportat 

Bolnavii internați în spitalele din județ Gorj fac cu greu față valului de caniculă care se resimte și în saloane. Temperaturile din termometre se aproprie și aici de 30 se grade, iar puținele aparate de aer condiționat nu fac față.




Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" de la Dobrița este o unitate medicală fără aparate de climatizate, însă datorită poziționării în zonă muntoasă, aerul este cât de cât respirabil.


"Noi nu avem aparate de aer condiționat, dar la noi nu este așa de cald, dat fiind faptul că suntem la munte. Avem undeva la 24-25 de grade in saloane și nu este aglomerat. Funcționăm cam la jumătate din capacitatea unității medicale. Acum avem în implementare un sistem cu ventiloconvectoare cu pompe care generează iarna cald și vara rece", a precizat managerul Ion Ciochină.


La Spitalul Orășenesc din Bumbești-Jiu sunt puține aparate de climatizare, iar temperaturile se apropie de 30 de grade. "Avem aparate de aer condiționat în câteva saloane, și unde nu avem în saloane avem pe holuri și lasă ușile deschide să intre peste tot. Ne descurcăm greu. Ne apropiem de 30 de grade în contextul în care merge climatizarea, altfel ar fi dezastru", a declarat Aurel Stolojanu, managerul unității medicale.


Situație dificilă este și la Spitalul Orășenesc din Târgu-Carbunești. Aici vegetația din curtea spitalului dar și clădirile vechi și cu pereți groși mai salvează pacienții de caniculă. "Noi avem doar pe holuri aparate de aer condiționat. Avem norocul cu zidurile groase la spital, sunt cladiri vechi, majoritatea doar pe parter și maxim etajul 1. La noi iarna e mai greu. Acum avem în jur de 20 de grade in saloane cu aparatele pornite pe holuri", a declarat managerul de la Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: