Aparegio și primarul din Baia de Fier, convocați la Consiliul Județean Gorj. CJ amână dezbaterea!

Încă un semnal de alarmă e tras de proprietarii de pensiuni din localitatea Baia de Fier după ce sute de turiști care s-au cazat aici la festivalul de săptămâna trecutî nu au avut apă în pensiuni. Consilierul județean Mihai Olaru convoacă primarul comunei și conducerea Aparegio la următoarea ședință de Consiliu Județean pentru a dezbate această situație ce pare fără ieșire.

„Propunerea a fost făcută după ce sute de turiști prezenți la finalul săptămânii la un festival la Baia de Fier, Slowride Transalpina Fest, s-au confruntat cu lipsa apei. În plus, problema lipsei de apă ori furnizarea de apă nepotabilă este veche la Baia de Fier. În perioada caniculară este o situație întâlnită aproape în fiecare comună ori oraș din Gorj, însă la Baia de Fier este o stare de fapt. Sistemul de alimentare cu apă din Baia de Fier a fost preluat de Aparegio în 2021, însă locuitorii s-au opus mereu, dovadă că nici astăzi nu sunt încheiate contracte de furnizare de apă. Totodată, Aparegio emite facturi pentru consum de apă, pe care oamenii din Baia de Fier nu le recunosc. Sunt situații în care au fost facturate persoane decedate ori care nu au branșament la apă. Facturile emise de Aparegio sunt pe baza unei situații a primăriei, însă nu există contracte între oameni și Aparegio. Oamenii nu vor să plătească pentru că nu au apă și nici nu ar fi bună de consum”, a explicat consilierul județean Mihai Olaru, într-un comunicat de presă. 

El a subliniat că și rețelele de socializare s-au umplut cu postări în care localnicii și turiștii semnalează această situație: apa de la robinete e murdară, cu noroi sau nu curge deloc.

“Situația nu este însă una pe care să o poată înțelege primarul comunei, Dumitru Turbăceanu, deoarece, așa cum a și spus, are acasă fântână și hidrofor și nu depinde de apa de la rețea. Cât despre Consiliul Județean Gorj, instituția este acționar majoritar al Aparegio și totodată are 100% responsabilitate pentru toți cetățenii Gorjului în ceea ce privește asigurarea apei conforme”, a mai transmis Mihai Olaru.

Acesta a convocat conducerea Aparegio și autoritățile din Baia de Fier să discute această problemă stringentă mai ales că suntem sub cod roșu de caniculă. Președintele de ședință a Consiliului Județean a stabilit ca subiectul să fie pe ordinea de zi a ședinței de luna viitoare. 

Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: