Varianta Ocolitoare – motiv de supărare pentru șoferi. update: Drumul nu este închis

Reprezentanții Direcției de Drumuri susțin că drumul indicat de cetățeni nu este închis, ba din contră, varianta ocolitoare aduce beneficii. Drumul Petroșani-Curtișoara a fost relocat pentru siguranța particpnaților la trafic, fiind eliminată totodată trecerea la cale ferată. În zonă erau multe accidente, dar și cozi în așteptarea eliberării căii ferate.

Prin eliminarea trecerii de cale ferată, locuitorii din zonă vor parcurge în plus 1, 5 km, dar într-un blocaj la calea ferată ar fi petrecut mai mult timp, susțin cei de la Drumuri Târgu Jiu.

Cât despre blocarea accesului la proprietăți, au fost luate măsuri pentru mutarea  paravanelor. Ele vor fi eliminate după ce vor fi create drumuri de legătură cu drumurile de tarla.

Știrea inițială: A fost deschisă integral circulația pe Varianta Ocolitoare a Municipiului Târgu-Jiu și, în loc să fie motiv de bucurie pentru șoferi, noua investiție nemulțumește mii de gorjeni. Este vorba de localnicii din satul Curtișoara care, de luni, sunt nevoiți să ocolească 5 kilometri pentru a ajunge la Târgu-Jiu, dar și de cei care locuiesc în comunele Mușetești și Crasna.

Drumul care făcea legătura între Târgu-Jiu și Curtișoara, dar și cu localitățile Mușetești și Crasna, a fost închis odată cu deschiderea circulației pe Varianta Ocolitoare. Odată cu închiderea vechiului tronson, a fost restricționat și accesul mai multor cetățeni la proprietăți, dar și la culturile agricole.

„S-a dat drumul la noua centură și să vă explic ce au putut să ne facă niște idioți. Eu trebuia să fac dreapta spre Curtișoara, dar acum aici este închis accesul, de acum e un giratoriu și trebuie să ocolesc 5 kilometri, nu unul. Noi suntem în Curtișoara vreo 200 de familii care mergem zilnic spre Târgu-Jiu și suntem condamnați să ocolim 5 kilometri în plus. Ne-au îngrădit și accesul la proprietate, eu unul nu mai pot ajunge la terenuri”, povestește Liviu Tatomirescu.

Oamenii nu vor să lase lucrurile așa. Sunt dispuși să facă și proteste dacă este nevoie pentru ca problema lor să ajungă până la Ministerul Transporturilor.

„Noi nu-i lăsăm așa. Ne-au promis că nu închid drumul. Pentru 150 de metri, ocolesc acum cinci kilometri. E o bătaie de joc pentru noi, este inadmisibil așa ceva să ne închidă drumurile către proprietăți. Nu știu ce vor ei să facă. Ne despart 150 de metri de giratoriu, au închis drumul, au pus balize de beton, după balize avem terenuri, toată lumea este nervoasă și supărată. Să vadă și Ministrul Transporturilor cum au putut face Varianta Ocolitoare”, susține același Liviu Tatomirescu.

„Din punctul meu de vedere, ar trebui să ieșim cu mașinile și să blocăm cumva circulația”, este mesajul altui localnic afectat de închiderea drumului.

„Cei care avem proprietăți acolo nu mai avem acces la ele, vor să rămână ale lor?”, se întreabă altcineva.

Varianta de Ocolire Târgu Jiu are 19,98 km în lungime, câte o bandă pe sens, 12 poduri și pasaje, 2 parcări și 3 noduri rutiere.

Lucrările au fost executate de ASOCIEREA SECOL SOCIETA EDILE COSTRUZIONI E LAVORI S.A. – SECOL ROMANIA SRL, pentru suma de aproximativ 245 milioane de lei.

Acest proiect a fost în lucru încă din 2014, cu un termen inițial de finalizare 2016. Pe atunci contractul fusese semnat cu COLLINI LAVORI SPA, dar după numeroase întârzieri, contractul a fost reziliat în 2018 la un stadiu fizic de circa 40%.

Ulterior, lucrarea a fost relicitată și contractată în 2020.

Execuția a început în teren în 2021, când a fost inaugurat un prim segment de 5 km pe partea vestică.

Galerie foto


Vizualizări: 5,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: