Șoferii agresivi, amendați în baza filmărilor și pozelor!

Ordonanța de modificare a legii circulației rutiere adoptată recent de Guvernul României aduce o serie de modificări importante pentru șoferi. Printre noile prevederi se numără acceptarea filmărilor realizate de alți șoferi pentru a-i sancționa pe conducătorii auto agresivi.

O modificare adusă legislației rutiere prin Ordonanța adoptată de Guvern este acceptarea filmărilor realizate de alți șoferi pentru a-i sancționa pe conducătorii auto agresivi.

„Polițistul rutier poate constata contravenția de adoptare a unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice […] și cu ocazia verificării sesizării formulate de un participant la trafic ce a perceput în mod nemijlocit și întâmplător efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul unui vehicul, a oricăreia dintre manevrele prevăzute la art. 54 alin.(2) și a surprins aceste manevre agresive într-o înregistrare audio-video sau video, după caz”, se arată în proiectul adoptat de Guvern.

Imaginile pot fi utilizate pentru sancționarea celor care, de exemplu: întorc mașina prin folosirea frânei de mână; schimbă benzile de circulație foarte des; accelerează agresiv; derapează intenționat; circulă foarte aproape de vehiculul din față; folosesc nejustificat semnalele acustice și luminoase.

Astfel, sunt acceptate filmări realizate cu: telefonul mobil, o cameră de bord, o cameră de supraveghere sau alte sisteme de înregistrare audio-video.

Astfel, șoferii care sunt filmați în timp ce dau flash-uri, claxonează sau circulă foarte aproape de o altă mașină, vor putea fi sancționați.

Vizualizări: 750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: