Bicicliștii, obligați să facă teste pentru alcool și droguri!

Guvernul României a adoptat Ordonanța de modificare a legii circulației. Printre noile reguli, se stabilește că bicicliștii sunt obligați să facă teste pentru depistarea alcoolului și drogurilor.

Executivul a decis ca toți bicicliștii și conducătorii de trotinete să se supună testelor antidrog. 

De asemenea, aceștia vor fi obligați să sufle și în etilotest, atunci când poliția îi oprește pentru control. 

„Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni […] refuzul conducătorului de bicicletă sau trotinetă electrică de a se supune testării privind consumul de alcool ori substanțe psihoactive”, prevede Art. 101, la punctul 22, conform proiectului de lege inițiat de Ministerul Afacerilor Interne.

Până la această modificare, bicicliștii puteau refuza testarea cu etilotestul sau recoltarea de probe biologice și scăpau de o eventuală sancțiune.

Amenzile încadrate la clasa a III-a de sancțiuni presupun între 6 și 8 puncte de amendă. Ceea ce înseamnă că cei care vor refuza testarea antidrog sau cu etilotestul riscă o amendă cuprinsă între 990 lei și 1.320 lei.

Și până acum Codul Rutier prevedea sancționarea bicicliștilor sau a conducătorilor de trotinete care conduceau sub influența alcoolului sau a drogurilor dar testarea era voluntară.

Vizualizări: 633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: