Șoferii pot rămâne fără permis de la pastilele de răceală!

Șoferii care refuză testarea rapidă pentru droguri rămân fără permis, până când analizele de sânge sunt gata. Peste 90.000 de persoane au semnat o petiție pentru anularea acestei măsuri care este deja în vigoare.

Potrivit unui comunicat al poliției, la nivel național, testarea rapidă pentru consum de droguri dă rezultate fals pozitive în proporție de 15 până la 20%. Un tânăr care a avut acest ghinion povestește că a rămas fără permis 4 luni deși era nevinovat.

Tânărul povestește că polițiștii l-au testat pentru droguri, după ce a depășit viteza legală, iar rezultatul fals pozitiv a venit pe fondul administrării unui medicament pentru răceală. Potrivit reprezentanților Direcției Rutiere, acum polițiștii au obligația să testeze șoferii pentru droguri doar în anumite situații.

Un tânăr din Timișoara a recunoscut în fata polițiștilor că a consumat canabis în urmă cu o săptămână și că ar dori să meargă direct la analize pentru că nu are încredere în testul rapid. Când a aflat că legea s-a schimbat și va rămâne fără permis, a acceptat să facă testul.

Aceeași Ordonanță mai prevede că dacă șoferul depistat pozitiv își cheamă un prieten să-i conducă mașina polițiștii trebuie să-l testeze și pe acesta. 

Peste 90.000 de oameni au semnat o petiție online prin care cer anularea acestor prevederi. Testul pentru depistarea drogurilor în sânge costă 558 lei pentru o singură substanță.

Vizualizări: 1,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: