Sindicalist din Complexul Oltenia: În loc să însănătoșim forța de muncă, o demoralizăm

„În loc să însănătoșim forța de muncă, o demoralizăm!” Este semnalul de alarmă tras de sindicalistul Manu Tomescu. Afirmația vine în contextul în care Complexul Energetic Oltenia a prelungit cu doar trei luni contractele de muncă pentru cei aproximativ două mii de salariați din cariere și termocentrale angajați în urmă cu doi ani. 

Au fost numiți de unii sindicaliști „sezonieri” și deși mulți sperau că vor avea contracte pe durată nedeterminată, sunt șanse minime ca acest lucru să se mai întâmple dacă ținem cont de faptul că se urmează la sânge planul de restructurare. 

Faptul că acești oameni, în mare parte tineri, nu sunt încurajați să rămână în companie și nu le sunt făcute contracte pe durată nedeterminată nu face decât ca acești salariați să se simtă descurajați, crede sindicalistul Manu Tomescu. 

El a mai punctat și faptul că forța de muncă din cariere e îmbătrânită și e mare nevoie ca acești tineri veniți de doi ani în companie să fie încurajați să rămână în cariere și în termocentrale, căci fără ei activitatea ar fi blocată. 

„Nu li s-au mai prelungit contractele pe șase luni, ci pe trei luni. Un lucru anormal. În loc să însănătoșim forța de muncă din companie, o descurajăm, o demoralizăm în așa fel încât să se aleagă praful de activitatea asta. Mă sună șefi de ateliere, șefi de secții din Termocentrala Rovinari, îmi spun că nu au cu cine lucra. Acești oameni cărora li s-au prelungit contractele doar pe trei luni au așteptat două sau trei zile până să li se spună că vin contractele și le-au semnat. Mulți dintre ei au devenit specialiștii de care aveam nevoie. Se vor integra foarte bine, dar la felul cum e condusă această companie, de la Ministerul Energiei până la Directoratul companiei, nu fac altceva decât să descurajeze acești tineri”, a mai afirmat Tomescu, într-un interviu la Radio Infinit. 

Ultimele contracte prelungite tot pe trei luni au fost pentru 105 oameni după ce câteva zeci dintre ei au intrat în greva foamei în fața sediului companiei.

Vizualizări: 2,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: