Minerii își cheamă colegii la protest. Se strigă: Unitate!

Zeci de salariați la care Complexul Energetic Oltenia a renunțat de la 1 iulie sunt în a patra zi de grevă a foamei. Scandează: Unitate! Minerii le cer colegilor care încă mai au un loc de muncă în minerit să vină la protest.

"Trebuie să înțeleagă că vor să închidă. Ni s-a spus clar că peste trei luni urmează alți colegi", a spus un protestatar. "Nu știu de ce nu înțeleg toți că acum este momentul să vină lângă noi. Nu pentru noi, ci și pentru ei, că vor avea aceeași soartă", a avertizat unul din greviștii foamei.

Solidaritatea ortacilor este doar o amintire. Acum fiecare este pentru el. Niciun lider sindical nu protestează alături de oameni și prea puțini și-au exprimat solidaritatea. "Marciuc, Roșca, Bădița, unde sunteți?", a întrebat unul dintre protestatari.

Oamenii spun că mesajul administrației este clar: are de aplicat un plan de restructurare și se va ține de el. Potrivit planului, la finalul anului 2025, toate capacitățile vor fi închise, în conservare sau în rezervă de capacitate. Teoretic, vor mai rămâne patru mii de salariați, față de aproape nouă mii în prezent. Practic, s-ar putea să fie chiar mai rău.

Vizualizări: 3,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: