Nu toți protestatarii vor să lucreze la Minprest

Complexul Energetic Oltenia le-a propus foștilor salariați care au intrat în greva foamei în fața sediului companiei de la Târgu Jiu să lucreze la Minprest. Potrivit unor surse, nu toți își doresc acest lucru în special din cauza salariilor mult mai mici față de cât încasau ei în cariere, de exemplu. 

Sunt oameni care mai au puțin timp până la pensie și dacă le-ar fi fost prelungite contractele de muncă puteau să se pensioneze în curând. Sunt oameni disperați care nu știu încotro s-o apuce după ce s-au trezit de pe o zi pe alta că nu mai au serviciu.

Protestatarii spun că nu le-a explicat nimeni motivul pentru care contractele lor nu au mai fost prelungite. Compania le propune să lucreze la Minprest, însă nu toți își doresc acest lucru. „În urma discuțiilor recente, Directoratul Complexului Energetic Oltenia a inițiat un dialog constructiv cu conducerea Societății Minprest Serv SA pentru a găsi soluții în vederea preluării angajaților care nu au mai beneficiat de prelungirea contractelor pe perioadă determinată. Menționăm că analiza detaliată a situației angajaților care nu au mai beneficiat de prelungirea contractelor de muncă a fost efectuată de șefii unităților miniere în colaborare cu responsabilii din procesul de producție la nivelul fiecărui sector în parte”, a comunicat compania.

Evaluarea a avut la bază criteriile anunțate anterior de societate, printre care se numără înregistrarea abaterilor disciplinare, absențele nemotivate, concediile fără plată și lipsa însușirii aptitudinilor profesionale necesare.

Senatorul Ion Iordache a încercat să obțină informații despre soarta acestor oameni de la oficialii companiei până la Ministerul Energiei. I s-a promis că se vor găsi soluții alternative pentru acești oameni ca să nu rămână pe drumuri. Una dintre acestea e să fie angajați la Minprest. 

„Am încercat să aflu și de la Minister, și de la conducerea companiei ce se întâmplă și de ce nu clarifică ce se întâmplă acolo, care sunt criteriile și dacă sunt corecte. Nu e posibil ca într-o societate de stat să se abordeze lucrurile cu o asemenea secretomanie. Am primit asigurări că vor face publice condițiile și criteriile pentru cei cărora nu li s-au mai prelungit contractele. Se va discuta cu fiecare în parte și se va încerca găsirea unor soluții alternative, inclusiv la Minprest. Sunt asigurările pe care le-am primit eu. Vor discuta cu ei și cei care vor să meargă să lucreze la Minprest vor putea merge acolo”, a spus senatorul Ion Iordache într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: