Lider de sindicat, despre minerii rămași pe drumuri: Asta ne așteaptă pe toți

“Asta ne așteaptă pe toți!” E afirmația făcută de liderul de sindicat Manu Tomescu în contextul protestelor de la Complexul Oltenia la care participă foștii salariați care s-au trezit peste noapte că au rămas fără loc de muncă pentru că directorii din companie nu le-au mai prelungit contractele. 

“Oamenii au ajuns să protesteze personal, adică fiecare atunci când e dat afară. În urmă cu doi ani, îi chemam alături de noi la protest. Dacă trecea legea, ei aveau șansa să le fie făcute contracte pe durată nedeterminată. Nu ne-au susținut. Mulți ne-au spus că dacă vin la proteste, îi vor da afară. Asta ne așteaptă pe toți nu numai pe ei”, a declarat liderul de sindicat Manu Tomescu.

Tomescu a mai subliniat că planul de închidere chiar asta va urmări: „Va veni rândul fiecăruia dintre noi”.

„Dincolo de aceste probleme individuale, problema noastră generală e acest program de închidere. Toate se trag de aici. Dacă noi nu ne unim să oprim acest program de închidere, asta se va întâmpla. Va veni rândul fiecăruia dintre noi, că vor fi unii mai târziu, alții mai devreme, iată ce se întâmplă. Niciodată nu s-a mai întâmplat să se mintă ca acum. De la Ministerul Energiei în jos, la conducerea CEO, de sus până jos. Toți au mințit și au manipulat”, a mai spus Manu Tomescu într-o emisiune la Radio Infinit. 

Din cele aproximativ 1.800 de contracte pe durată determinată, 124 nu au mai fost prelungite până la finalul acestui an. 

Vizualizări: 2,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: