CEO: Peste o sută de contracte de muncă nu vor fi prelungite. Explicația Directoratului!

124 de contracte de muncă din cele 1.800 nu vor mai fi prelungite la Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de salariații care încă au contracte pe o durată determinată. Oficialii companiei au transmis, vineri, într-un comunicat de presă că angajații care au avut abateri disciplinare ori au lipsit disciplinar sunt cei cărora nu le vor mai fi prelungite contractele de muncă. 

"În urma analizei efectuate în fiecare subunitate a Complexului Energetic Oltenia, în zonele unde activitatea se restrânge prin închiderea unor perimetre miniere, conform Planului de Restructurare și cu încadrarea în Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat pentru anul 2024, un număr de 124 angajați nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată. Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne alinia strategiei de restructurare și pentru a menține echilibrul financiar.

În același timp, dorim să subliniem că angajații care au înregistrat abateri disciplinare, absențe nemotivate, concedii fără plată sau care nu și-au însușit aptitudinile profesionale necesare nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

Complexul Energetic Oltenia își exprimă angajamentul față de angajații săi și va continua să faciliteze tranziția acestora prin oferirea suportului necesar în procesul de restructurare. Ne angajăm să gestionăm acest proces cu transparență și responsabilitate, menținând comunicarea deschisă cu toate părțile implicate", notează Complexul Energetic Oltenia într-un comunicat de presă. 

Anunțul vine cu două zile înainte să expire contractele de muncă.

Vizualizări: 2,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: