Concediul fără plată, o chestiune de solidaritate

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, spune că intrarea salariaților Complexului Energetic Oltenia în două zile de concediu fără plată a fost prezentată ca fiind o chestiune de solidaritate. Dacă cei nouă mii de salariați acceptă zile de fără plată, atunci vor fi salvate o parte din locurile de muncă ale celor cu contracte pe perioadă determinată.

“S-ar putea să se apeleze la o chestie de solidaritate. Acum nu știu câtă solidaritate mai este la salariații CEO, că nu prea mai este, fiecare se uită la el. Solidaritate în sensul că, pentru a nu pleca un număr de salariați, toți trebuie să facem un efort. Ori se va lua o zi fără plată, ori se va face altceva”, a spus Pîrvulescu la Tele3.

Liderul sindical a spus că există un dezechilibru în fondul de salarii. Pîrvulescu crede că vor fi prelungite contractelor pentru majoritatea celor 1.800 de salariați, mai puțin ale celor cu probleme disciplinare sau celor din zonele cu restrângere de activitate. “Cu două zile de fără plată s-ar rezolva. În ultimul timp am văzut o lipsă de solidaritate la toată lumea”, a mai spus liderul sindical.

Contractele de muncă ale celor angajați în ultimii trei ani pe perioadă determinată expiră la finalul acestei luni.

Vizualizări: 4,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: