De ce se simt disciminați aproape două mii de salariați din CE Oltenia

Chiar dacă sperau că vor avea contractele semnate pe perioadă nedeterminată, cei aproximativ două mii de salariați din Complexul Energetic Oltenia cărora le expiră contractele la finalul acestei luni au primit o veste proastă. Compania nu le poate semna contracte decât pe șase luni și de această dată. Pentru unii salariați e a cincea prelungire de contract și mulți spun că se simt discriminați pentru că nu au aceleași drepturi pe care le au ceilalți colegi ai lor care au contracte pe perioadă nedeterminată de timp.

Liderul de sindicat Manu Tomescu a explicat că oamenii nu au nicio certitudine. Nu știu cât vor mai rămâne în carierele unde lucrează în prezent. Au fost anunțați că le vor fi prelungite contractele tot pe șase luni, până la finalul acestui an. 

Tomescu a mai afirmat că nu înțelege strategia companiei din moment ce e mare nevoie de acești oameni în producție și că fără ei activitatea carierelor de care depinde funcționarea întregului complex ar putea fi pusă în pericol.

„Faptul că s-a creat acest precedent de a angaja sezonieri în această activitate. Ei nu pot fi fidelizați cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, se simt discriminați față de ceilalți colegi. Ei nu au nicio certitudine că vor putea să rămână să muncească în această activitate, să investească în această regiune. Au creat aceste precedente neplăcute și eu, ca sindicalist, nu sunt de acord cu aceste lucruri, dar vedeți că acest plan de închidere merge mai departe. Unii au deja doi ani și jumătate, ar fi a cincea prelungire la cei mai mulți dintre ei”, a declarat Manu Tomescu într-un interviu la Radio Infinit.

Dintre cele 1.800 de contracte, 100 nu vor mai fi prelungite. Oficial, compania nu a făcut public niciun anunț despre această situație, dar sunt informații că aceste contracte nu vor fi prelungite din cauza unor abateri disciplinare. În rest, toate vor fi prelungite cu încă șase luni începând cu 1 iulie.

Vizualizări: 5,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: