Salariat din minerit: Fără noii salariați nu se poate

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia subliniază din nou că principalele capacități nu vor mai putea funcționa fără cei aproximativ două mii de angajați care încă nu știu cât vor mai rămâne în companie. Mircea Gherendi lucrează în cadrul Carierei Roșia, cea mai mare din complex, și spune că toți noii salariați s-au integrat, își fac treaba și nu trebuie să plece acasă.

Fără ei, mai subliniază Mircea Gherendi, cariera nu și-ar mai putea continua activitatea. Toată lumea așteaptă să vadă ce planuri are compania cu cei 1.800 de salariați „sezonieri”, așa cum și-au primit numele în cariere. În curând, le expiră contractele de muncă și nu au fost anunțați nici dacă le vor fi prelungite și nici cât vor mai rămâne în cadrul companiei. 

Cert e că lipsa de personal e acută și ar duce la incidente grave dacă ar fi lăsați să plece și tinerii angajați acum doi ani și cărora compania le-a prelungit contractele de muncă de două ori pe an.

“Lipsa de personal duce la pericole iminente și la accidente de muncă, lucruri pe care noi nu ni le dorim. Fără noii salariați nu se poate. Eu sunt brigadier la un utilaj de mare capacitate și am schimburi integrale formate din angajați cu perioadă determinată. Dacă acești oameni ar pleca, automat acele schimburi nu ar mai exista și nu aș mai putea funcționa”, a declarat Mircea Gherendi, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: