Gorj: Crescătorii de păsări și animale bio, descurajați de clienții care vor produse ieftine

Gorjenii și-ar dori să consume produse naturale, dar la un preț cât mai mic. De cele mai multe ori, decât să dea un ban în plus pe o carne bio, consumatorii preferă să cumpere din supermarketuri, lucru care descurajează puținii crescători de păsări și animale din Gorj.


Anișoara este din comuna Bălești și a încercat să vândă o parte din surplusul de carne produs în gospodărie însă a ajuns la concluzia că nu se merită. Cumpărătorii vor totul ieftin și preferă ofertele din supermarketuri.

”Gorjenii ar vrea să mănânce bio cu bani puțini. Decât să cumpere o carne de calitate preferă ofertele din supermarketuri. Noi creștem găini și porci, în special pentru consumul propriu. Am încercat să mărim un pic efectivele și să vindem, dar nu se merită. Sunt dezamăgită pentru că este foarte multă muncă, cheltuieli mari și mult timp petrecut în gospodărie. La sfârșit de lună când tragem linie realizăm că nu am făcut mai nimic. Noi le dăm doar hrană naturală, cumpărăm grâu, porumb și floarea soarelui oamenii nu găsim să muncească și o să renunțăm pentru că nici nu facem față și nici nu este rentabil. Clienților li se pare mult că cerem 35 de lei pe kilogramul de carne de pasăre, tăiată, pregătită și livrată și la același preț dăm și carnea de porc sacrificat în gospodărie. Noi  creștem pentru noi și ne-am gândit să încercăm o afacere din asta dar nu rentează”.

Și birocrația pune mari piedici crescătorilor de păsări și animale. ”Nu ne-am gândit să ne extindem pentru că sunt multe acte de făcut, birocrația este mare, sunt multe documente de strâns și condiții de îndeplinit. Noi am vândut pe internet sau la cunoscuți dar să facem din asta o afacere, am renunțat”, povestește Anișoara de la Ferma Bio Stolojani.

Gorjeanca vinde și ouă, dar și pui de găină sau rață și găini de 10 luni cu 25 de lei bucata în viu.

Vizualizări: 2,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: