Top 3 instrumente de care ai nevoie pentru a-ți crea propria firmă de social media marketing

Poză de Pixabay pe Pexels.com

Domeniul de marketing digital devine tot mai înfloritor pe zi ce trece, motiv pentru care apar tot mai multe business-uri în această zonă. Dacă ai studiile necesare, indiferent că ai absolvit o facultate sau ai făcut un curs, poți să începi o afacere în acest domeniu. Acest job implică discuțiile cu cât mai mulți clienți pentru a te ocupa de imaginea lor în mediul online și a crește vizibilitatea și vânzările firmei respective. În articolul de azi o să discutăm despre instrumentele de care ai nevoie pentru a înființa un astfel de business.

Iată 3 instrumente utile în cariera ta de Social Media Manager:


1.   Un telefon cu o cameră bună

Rețelele de socializare se bazează în mare parte pe conținutul vizual precum imaginile sau videoclipurile, și mai puțin pe partea de text. Un material bine realizat poate face diferența între o postare de succes și una care să fie trecută cu vederea. Cu toate acestea, nu ai nevoie la început de o cameră foto sau video performantă, ci un simplu telefon de la Altex este suficient. Pe altex.ro poți alege dintr-o gamă variată de telefoane de ultimă generație modelul care îți va permite să creezi conținut de înaltă calitate rapid și eficient, fără a fi nevoie de vreun echipament complex și costisitor. Odată filmate sau fotografiate materialele, poți utiliza o aplicație de pe smartphone pentru a le edita și a le aduce la forma dorită, simplu și eficient.

2.   Un microfon de calitate

Sunetul de calitate este la fel de important ca imaginea în cazul videoclipurilor. Indiferent dacă realizezi podcasturi, vloguri, interviuri sau pur și simplu oferi informații cu privire la anumite teme, un sunet clar și profesionist poate îmbunătăți considerabil calitatea conținutului tău și poate spori angajamentul audienței. În funcție de tipul de conținut pe care îți dorești să-l afișezi, alege un model de microfon de la un brand renumit pentru a-ți asigura cel mai calitativ sunet. Cele mai folosite microfoane pentru începători sunt cele de tip lavalieră care sunt ideale pentru interviuri și vloguri, datorită discreției și portabilității.

3.   Un  laptop performant

Editarea conținutului, gestionarea campaniilor de marketing, analiza datelor și coordonarea activităților zilnice necesită un laptop capabil să ruleze programe de editare foto și video, software de analiză și multiple aplicații în același timp. Un laptop performant îți va permite să lucrezi eficient și să livrezi proiecte la timp. Atunci când cauți laptopul perfect, asigură-te că acesta are un procesor puternic, ideal pentru multitasking și editare media. De asemenea, ai nevoie de suficientă memorie RAM, adică un minim de 16 GB RAM pentru a putea rula programe de editare și multiple aplicații simultan fără întârzieri.

În concluzie, să știi că poți începe și tu un business în Social Media Marketing cu ajutorul acestor trei instrumente esențiale. Un laptop performant, un telefon și un microfon de calitate sunt accesorii minune care îți pot face treaba mai ușoară.

Vizualizări: 1,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: