Angajări la Protecția Copilului. Cum poți deveni asistent maternal

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj desfășoară, în perioada 15.05.2024-12.06.2024, o campanie de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:

-          au capacitate deplină de exerciţiu;

-          prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul lor psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi;

-          au în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament sau în încredinţare (bucătărie și baie funcționale, număr de camere suficiente pentru asigurarea intimității tuturor celor care locuiesc în ea, inclusiv pentru copiii care vor fi primiți în plasament);

-          au studii medii (12 clase absolvite cu sau fără diplomă de bacalaureat);

-          urmează cursurile de formare profesională organizate la sediul instituției de către specialiștii Serviciului pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist din cadrul D.G.A.S.P.C. Gorj.

Persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști vor adresa o cerere tip de evaluare a capacității lor către D.G.A.S.P.C. Gorj și o vor depune la Serviciul pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist – camera 42, în perioada precizată mai sus. 

Pentru informații suplimentare privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist, persoanele interesate se vor adresa Serviciului pentru copilul aflat în plasament la asistent maternal profesionist din cadrul D.G.A.S.P.C. Gorj cu sediul situat în mun. Tg-Jiu, jud. Gorj, strada Siretului, nr. 24, camera 42, telefon/fax: 0353805766, e-mail: [email protected].

Vizualizări: 4,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: