Câteva mii de lei în plus pe cardurile minerilor din Gorj

Minerii și energeticienii din Gorj au răsuflat puțin mai ușurați după ce le-a intrat pe card avansul. Unii au avut și o mie de lei în plus la avans față de cel încasat luna trecută. Sindicalistul Jan Popescu a declarat la Radio Infinit că cea mai mică creștere este de 700 de lei net. 

Jan Popescu a mai subliniat că au fost mineri și energeticieni care au primit, în aceste zile, și o mie de lei în plus față de cât au încasat luna trecută. Oamenii așteaptă să primească și lichidarea ca să poată calcula mai exact care sunt beneficiile de care au parte odată cu noul Contract Colectiv de Muncă.

„Inclusiv eu am vorbit cu câțiva colegi și până astăzi, nu am primit semnale din teritoriu că ar fi probleme după acordarea avansului. Chiar îmi spunea un coleg că a luat un avans mai mare cu 900 de lei. Au fost avansuri și cu 1000 de lei mai mari față de luna trecută. Cea mai mică sumă netă pe majorarea salarială e cel puțin 7-800 de lei net”, a declarat sindicalistul Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Sindicalistul a dat asigurări că nu vor fi probleme legate de salarii. Totuși, în cazul în care se vor constata nereguli, vor fi discutate și îndreptate cu Directoratul.

„Eu aștept să vedem și lichidarea lunii acesteia. Va fi pe 15 iunie. Atunci vom vedea mai clar cum se va poziționa câștigul salarial. Dar niciun coleg nu trebuie să piardă din venituri. Dacă este vreun salariat care pierde la venit după această armonizare, trebuie să găsim soluții cu Directoratul ca și acel coleg să nu piardă din veniturile pe care le-a avut luna anterioară”, a mai afirmat Jan Popescu.

Vizualizări: 4,721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: