Lider sindicat din minerit: E ultima prelungire de trei luni pentru toți oamenii

Aceasta e ultima prelungire de contract pentru cei aproximativ două mii de salariați din Complexul Energetic Oltenia! Informația vine de la sindicalistul Constantin Crețan, care a declarat într-o emisiune la Radio Infinit că nu vor mai putea fi prelungite contractele de muncă și că „după alegeri, toți vor fi pe drumuri”.

“Aceste angajări s-au făcut multe prin trafic de influență a liderilor de sindicat și a unor oameni din aparatul CEO și a unor primari din diferite formațiuni politice. Acești oameni au venit de sacrificiu pentru a fi angajați pe o perioadă determinată. Acum e ultima prelungire pe trei luni pentru toți cei aproape două mii de oameni. Legislația asta prevede. 6, 6, 6 luni, apoi încă două perioade de câte 3 luni. După alegerile parlamentare, toți vor fi pe drumuri”, a declarat sindicalistul Constantin Crețan. 

Marea problemă este că acești oameni nici nu vor avea parte de aceleași beneficii odată ce vor pierde locurile de muncă. Asta în comparație cu cei care sunt sub efectele contractului colectiv de muncă și care, în caz de concedieri, vor primi salarii compensatorii.

„Nu au protecție adecvată. Dacă erau pe perioadă nedeterminată, chiar dacă CEO se distruge, aveau o protecție socială. Cel mai grav e că doi ani și ceva mișcarea sindicală a angajat niște oameni prin trafic de influență. Și oamenii politici au folosit o masă de manevră două mii de oameni și familiile lor și vor să-i mai folosească o dată la parlamentare și prezidențiale. Dezastrul abia a început”, a mai spus Crețan, într-o emisiune la Radio Infinit. 

Programul de restructurare își va continua cursul și vor mai pleca mii de oameni din companie. Fie natural, la pensie, fie prin disponibilizări. „Urmează să fie dați afară și ceilalți. Pe programul de restructurare, gândiți-vă câte cariere, câte grupuri se închid și câți își vor pierde locurile de muncă. CEO se închide pentru că e stabilit. Toți au fost de acord cu acest program diabolic. Suntem singurul stat din Europa care am acceptat acest plan de distrugere a cărbunelui”, a mai declarat Crețan.

Vizualizări: 5,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: