Se știu toți adversarii Universității Craiova din Austria! 

Universitatea Craiova se pregătește de noul sezon de Liga 1 în Austria. Echipa patronată de Mihai Rotaru se va întoarce din cantonament în data de 1 iulie dar până atunci va disputa o serie de meciuri amicale.

Universitatea Craiova se pregătește intens în cantonament, în Austria, la Neustift Im Stubaital. Oltenii vor disputa cinci amicale în perioada de vară, urmând să revină în țară pe data de 1 iulie.

Universitatea Craiova se va duela în stagiul de pregătire cu Ried, Legia Varșovia, Pafos, Jablonec și Ludogoreț. Costel Gâlcă nu se bazează în cantonament pe Nicușor Bancu și Anzor Mekvabishvili, care sunt convocați la EURO 2024, și pe Gjoko Zajkov și Vladimir Screciu, care se recuperează după accidentări.

Oltenii se vor duela cu formația Pafos, echipă la care sunt legitimați Vlad Dragomir și Adrian Rus, cel din urmă nu va fi însă prezent, fundașul făcând parte din lotul convocat de Edi Iordănescu pentru EURO 2024. Pafos a terminat pe poziția a 5-a în campionat, dar au triumfat în Cupa Ciprului, unde s-au impus în finală cu scorul de 3-0, unul dintre goluri fiind reușit de Vlad Dragomir.

Ried este o echipă de liga a doua din Austria, fiind în acest sezon foarte aproape să promoveze în Bundesliga (n.r prima ligă profesionistă din Austria), dar au terminat doar pe locul doi în campionat.

Legia Varșovia este una dintre cele mai titrate echipe din Polonia, fiind câștigători al campionatului intern de 15 ori. În acest sezon au terminat pe locul trei al campionatului intern, după un început dezastruos, când echipa se afla în a doua jumătate parte a clasamentului.

Jablonec a câștigat în acest sezon play-out-ul primii ligi a Cehiei. Echipa nu este străină de duelurile cu echipele românești, CFR Cluj jucând împotriva cehilor în Conference League, în 2021.

Ludogoreț este o forță al campionatului Bulgariei. La echipa din țara vecină au evoluat mai mulți români de-a lungul timpului, printre care Cosmin Moți, Adi Popa și Claudiu Keseru.

Echipa patronată de Mihai Rotaru a terminat pe locul trei în play-off-ul Superligii, loc ce garantează prezența la barajul pentru calificările UEFA Conference League. Oltenii s-au impus la baraj în fața lui U Cluj, la loviturile de departajare.

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: