Rușeț: Trebuie să le spunem oamenilor adevărul

"Contre" între administrația Complexului Energetic Oltenia și sindicate după primele discuții privind bugetul companiei pe acest an și planul de restructurare. După ce Dumitru Pîrvulescu, liderul FNME, a anunțat că, „în buget, numărul de la începutul anului este egal cu numărul mediu de salariați. Dacă cei două mii pleacă, pleacă în ultima zi a anului”, Ion Rușet a comparat afirmația cu una de campanie electorală.

„Așa a înțeles domnul Pîrvulescu? Dacă aș candida la alegeri, aș fi dat și eu o asemenea declarație”, a fost reacția lui Ion Rușeț, consilier al Directoratului companiei energetice. A ținut să-l contrazică, în primă fază, dar, în final, a spus și el cam același lucru.

În acest an, vor dispărea circa două mii de locuri de muncă din cadrul companiei. Restructurarea va continua cu alte mii de plecări în anii care urmează. Și plecările nu vor însemna doar pensionări, dă de înțeles Rușeț. Am putea vorbi și de disponibilizări astfel încât să fie atins obiectivul din planul de restructurare.

„Avem un plan de restructurare aprobat. La final de an, în noiembrie, decembrie, CEO va avea cu aproximativ 1.900 de salariați mai puțini. Până în 2026, va fi diminuat numărul salariaților cu 6.000. Trebuie să le spunem oamenilor adevărul. 6.100 de locuri de muncă se pierd până în 2026. Din 11 mii de salariați pleacă la pensie 1-2.000 este ok, dar nu vor mai rămâne 11 mii, vor rămâne 8-9000 de salariați. Noi vom rămâne 5.000 de salariați la 1 ianuarie 2026. Eu sunt sceptic că nu vor fi disponibilizări”, a mai spus Rușeț, la 1 Plus TV.

Vineri, sindicatele și administrația se vor reîntâlni pentru noi discuții privind Contractul Colectiv de Muncă ce va fi semnat pentru următorii doi ani. Până vineri, compania va transmite sindicatelor proiecția bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2022, dar și lămuriri privind planul de restructurare.

Se va mai negocia, în această perioadă, și un pachet de protecție socială pentru cei care ar putea fi disponibilizați anii următori.

Noul Contract Colectiv de Muncă ar urma să se aplice de la 1 aprilie.

Vizualizări: 6,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: