Pastă de gogoșari sau ardei kapia la borcan

Această pastă de gogoșari sau ardei kapia este utilă iarna la gătirea unor ciorbe sau mâncăruri. Ea poate fi preparată la rece, fără fierbere.

Dacă alegeți versiunea crudă, cea mai sănătoasă, trebuie să înțelegeți că se pune o cantitate mare de sare deoarece aceasta are rol de conservare. La 1 kg de gogoșari sau kapia (doar pulpa, fără cotoare) se pun cca. 200 g de sare. 

Fără ea vă vor fermenta ardeii în borcane. Menirea acestei paste de gogoșari este de condimenta oale întregi de ciorbă sau cratițe pline cu mâncare, nu de a fi consumată cu lingura din borcan. Practic o dozați cu lingurița și nu mai trebuie să sărați suplimentar mâncarea sau ciorba respectivă. 

Cantitățile sunt pentru 1 kg de gogoșari cruzi sau ardei kapia cântăriți după ce-au fost curățați de cotoare și semințe din care rezultă cca. 2 borcane de 300 ml de pastă de gogoșari.

Ingrediente:

    1 kg de gogoșari sau ardei kapia cântăriți după curățarea de cotoare

    ¼ sau ½ de ardei iute (opțional)

    sare neiodată pentru murături

Mod de preparare. 

Se spală ardeii și se scurg apoi se curăță de cotoare și semințe și se taie în bucăți potrivite. Se cântăresc și se macină gogoșarii cu mașina de tocat carne sau la blender.

Se obține o cremă în care puneți 200 g de sare neiodată în castronul cu gogoșari sau ardei kapia măcinați și amestecați bine. Îmbuteliați amestecul în borcane cu capace sterilizate pe care să le depozitați în cămară. Sare va conserva perfect această pastă de gogoșari timp de peste un an.

Galerie foto



Vizualizări: 1,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: