Gustul copilăriei, rețetă de gem de prune cu nucă!

Un gem de o savoare aparte se poate prepara în această perioadă cu prune, fructele de sezon care au avut parte de un an bun în anumite zone. Este vorba de gemul de prune cu nuci și scorțișoară.

O rețetă aromată și savuroasă care este la îndemână oricui are prune în grădina proprie sau le găsește la piață. Gemul de prune cu nucă, scorțișoară și coniac este o rețetă aromată și savuroasă.

Ingrediente:

    1 kg prune

    4 linguri zahăr

    1 lingură miezul de nucă

    2 bețișoare de scorțișoară

    1/2 linguriță scorțișoară măcinată

    2 linguri coniac

Mod de preparare:

Spălăm prunele, le tăiem în jumătate și le curățăm de sâmburi. Le acoperim cu 2 linguri de zahăr și le lăsăm 3 ore pentru a lăsa suc. Adăugăm zahărul rămas, bețișoarele de scorțișoară și punem vasul pe foc. După ce compoziția a început să fiarbă, luăm vasul de pe foc.

Lăsăm gemul 8 ore sau peste noapte. În acest mod prunele vor fi saturate cu zahăr și își vor păstra forma iar dimineața, punem gemul la fiert pe foc mic. Separat, pregătim miezul de nucă.

Uscăm miezul de nucă într-o tigaie pe urmă îl așezăm pe un prosop uscat. Mărunțim miezul de nucă și adăugăm miezul de nucă și coniacul în gem. Amestecăm bine și gătim încă 20 de minute. Dacă se formează spumă, o îndepărtăm.

Scoatem betișoarele de scorțișoară și repartizăm gemul în borcane sterilizate. Le închidem ermetic și le răsturnăm. Acoperim borcanele cu o pătură și le lăsăm la răcit 24 de ore.

Vizualizări: 735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: