Soiul de castraveți care nu devin amari la maturitate
În ultimul timp se cultivă cu succes și în România castraveții Suyo Long, unul dintre soiurile de castraveți care nu devin amari la maturitate. Castraveții Suyo Long sunt o varietate cărora le lipsește compusul cucurbitacin, ce conferă altor soiuri gustul amar.
Cucurbitacinul este un compus chimic ce este produs pe cale naturală de castraveți, fiind o armă de apărare împotriva dăunătorilor, gustul amar descurajând în special ierbivorele. Însă, soiurile fără cucurbitacin tind să fie mai dulci și să aibă coaja mai subțire decât alte soiuri.
Ating o lungime de până la 50 cm, au o textură crocantă, iar coaja este de culoare verde închis și subțire.
Castraveții Suyo Long au un conținut ridicat de vitaminele A, B și C, precum și calciu, magneziu, potasiu, fosfor și zinc.
Se cultivă pe verticală, prin palisare cu sfoară pentru că, în mod natural, cresc sub forme mai ciudate, în bucle.
Au un randament mare, sunt foarte productivi și se recoltează până la sfârșitul toamnei (în spațiu protejat) și prezintă rezistență ridicată la boli, fiind recomandați pentru cei ce doresc să cultive ecologic, fără chimicale.
Se pot păstra până la o săptămână în frigider și se consumă cruzi sau sub formă de murături.
Soiul Suyo Long este unul dintre cele mai vechi soiuri din lume, se cultivă din anul 100 î.Hr. în nordul Chinei, fiind folosit în medicina tradițională chineză pentru proprietățile vindecătoare, calmante și pentru curățarea organismului de toxine.