Ce planuri are CE Oltenia cu miile de cereri de angajare

Ion Rușeț a explicat de ce Complexul Energetic Oltenia a strâns mii de cereri de angajare. Nu face angajări. Cel puțin nu sunt prevăzute prea curând și nici oricum. Din cele peste două mii de CV-uri care au ajuns în companie, ar putea fi selectate persoane doar dacă minerii și energeticienii care au dat în judecată Casa de Pensii vor câștiga procesele și se vor pensiona anticipat până în vară. Noile contracte de muncă ar putea fi semnate pe doar câteva luni.

Ion Rușeț a ținut să explice de ce compania a primit mii de cereri de angajare când se află în prag de restructurare.

„CEO își ia niște măsuri și lucrează la scenarii în caz de. De exemplu, în caz de soluționare favorabilă celor care au depus dosarele la Casa de Pensii. Spre jumătatea anului 2022, vor pleca mii de oameni. Nu poți să închizi activitatea. Atunci ai o rezervă de oameni, le ai datele și îi anunți la telefon”, a declarat Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia, la 1 Plus TV.

Până acum, salariații care au contestat decizia Casei de Pensii în instanță nu au avut câștig de cauză deși, în alte județe, verdictul a fost în favoarea angajaților.

Vizualizări: 5,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: