Câtă sare se adaugă la bulion şi cât timp se fierbe!

Bulionul reprezintă ingredientul de bază care dă gust preparatelor din bucătăria românească. Rețeta tradiţională de preparare a bulionului presupune folosirea a doar două ingrediente, roșii și sare.

Bulionul tradițional se face cu doar două ingrediente, conform bucătăriei românești.

Ingrediente:

    10 kg de roșii

    sare grunjoasă (o lingură la fiecare litru de suc)

Bulionul trebuie să fie concentrat, dens și cu o culoare vie și frumoasă. Aceste reușește să ofere o aromă gustoasă și delicioasă oricărui preparat.

Și pentru că acum este sezonul roșiilor românești bine coapte, este momentul perfect să pregătiți câteva sticle de bulion de roșii pentru iarnă. Majoritatea preferă să îl prepare fix după rețea tradițională a bunicii, adică la ceaun, cu roșii bine coapte și cărnoase. 

Pentru ca bulionul să nu fie prea sărat, se adaugă o lingură de sare grunjoasă, neiodată, la fiecare litru de bulion. 

Mod de preparare:

Prima dată se spală roșiile foarte bine și se taie apoi se toacă la mașina specială pentru bulion sau la blender.

Bulionul se pune la fiert într-o oală mare și se lasă pe foc până când sucul scade la jumătate. În timpul fierberii, se pot pune în frunze de țelină întregi sau de busuioc, iar la final se scot. Acestea vor da o aromă deosebită.

După ce sucul a scăzut la jumătate se adaugă sarea. Se amestecă totul bine, după care se mai pune din nou la fiert pentru aproximativ jumătate de oră. Când bulionul este gata, acesta se pune în recipiente de sticlă sau borcane, care au fost sterilizate bine înainte. Apoi, recipientele se întorc invers, pentru a se închide etanș. După ce s-au răcit complet, se pot depozita în beci sau cămară, într-un loc uscat și răcoros.

Vizualizări: 1,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: