Primarul din Drăguțești, declarații după ancheta de la serviciul de apă din primărie

Primarul din Drăguțești, Ion Popescu, se declară indignat de zvonurile privind o presupusă arestare și vinovăție în delapidarea serviciului de apă. Din cercetări a reieșit că, între decembrie 2019 și martie 2024, administratorul companiei de apă ar fi sustras din casieria unității și contul bancar sume considerabile de bani, prejudiciul fiind estimat la 565.350 de lei.

Primarul comunei gorjene Drăguțești, Ion Popescu, și-a exprimat nemulțumirea, într-o emisiune la Tele 3, față de zvonurile care circulă în comunitate, potrivit cărora ar fi fost arestat.

În ceea ce privește problema rețelei de apă din Drăguțești, primarul a preferat să fie reținut în declarații până la finalizarea anchetei desfășurate de autorități la serviciul de apă. Cât despre problema apei, primarul a spus că deocamdată nu vrea să comenteze, dar că vrea ca rețeaua de apă  din Drăguțești să fie preluată de Aparegio. 

„Au fost cercetări la serviciul de apă, așteptăm să vedem ce răspuns dau domnii de la poliție și apoi putem discuta, până atunci nu am ce să spun. Cine face prostii să răspundă. Eu nu am prieteni de care să zic că 'prietenul meu a făcut prostii' – nu mi-e milă de cei care fac prostii.

Ce pot să spun este că apa nu va mai rămâne la acel serviciu, încerc să dau apa la Aparegio. Nu funcționează cum trebuie, nu merge, și vreau ca toți cetățenii să beneficieze de apă. (...) Sunt anumite persoane frustrate, care au pierdut alegerile și încă mai caută fel și fel de greșeli. Păi cum să mergi prin comunitate să spui că a fost arestat primarul? Doamne ferește!”, a declarat primarul Ion Popescu după ancheta de la primărie. 

Acum câteva zile, administratorul companiei de apă din Drăguțești, un bărbat în vârstă de 48 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore după ce au fost efectuate percheziții la cinci adrese din județul Gorj. Anchetatorii investighează fapte de delapidare și fals intelectual, estimând un prejudiciu de aproape 600 de mii de lei.

„În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 22 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară în județul Gorj. Perchezițiile au vizat domiciliile unor persoane, sediul unei societăți comerciale care se ocupă cu tratarea și distribuția apei, precum și sediul unei instituții, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de delapidare, în formă continuată, complicitate la delapidare și fals intelectual”, a transmis IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Fostul primar Vasile Moșoiu a afirmat că faptele nu erau necunoscute angajaților din primărie. „Cele două sau trei casiere care încasau serviciul de apă și canalizare introduceau banii în casa de bani, iar acest individ, având cheie și card, îi lua fără nicio jenă. Practic, fura direct banii cetățenilor. Prejudiciul despre care am citit în presă este de 560 de mii de lei, dar inspectorii ANAF au calculat o pagubă de 15 miliarde de lei (vechi)”, a declarat acesta la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: