Directorul Spitalului Târgu-Cărbunești vrea să-și dea demisia

Sorin Mehedințu, managerul Spitalului Târgu-Cărbunești, anunță că se gândește să-și dea demisia. Conduce unitatea medicală de un an și jumătate, dar se declară depășit de situație. 

„E o situație care ne depășește. Suntem într-o situaţie foarte, foarte delicată din punct de vedere financia. 99% din bugetul spitalului intră în salarizare, în condiţiile în care nouă ne mai lipsesc 4 miliarde pentru furnizori lună de lună. Ne adâncim din ce în ce mai mult. Probabil o să-mi dau demisia. Nu pot să manageriez acest spital. Suntem depăşiţi”, a declarat Sorin Mehedințu. 

Situația spitalului din Târgu-Cărbunești a ajuns și la urechile ministrului Alexandru Rafila, care a criticat managementul unității medicale și nu e exclus să trimită în Gorj Corpul de Control ca să analizeze datele financiare ale acesteia. Mai ales că directorul spune că aproape tot bugetul se duce pe salarii și sporuri. Mehedințu a declarat chiar că se gândește să mai taie din sporuri pentru că sunt foarte mulți angajați din perioada pandemiei, oameni care au rămas în sistem și care trebuie plătiți chiar dacă nu ar mai fi nevoie de toți. 

Primarul a declarat presei centrale că lucrurile nu sunt atât de dramatice și a pus totul pe lipsa de experiență a managerului. Dănuț Birău a declarat că lucrurile se vor remedia și că a cerut sprijin chiar de la Guvern ca spitalul să nu ajungă în colaps. "Eu cred că e o declarație nefericită a domnului manager. Mai e mult până departe chiar dacă spitalul trece printr-o perioadă dificilă pentru că s-au acumulat anumite plăți restante la furnizori. Tot personalul este cu plata salariilor la zi. Nu sunt probleme din acest punct de vedere”, a spus Dănuț Birău.

Vizualizări: 3,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: