Când se plantează roșiile în solar neîncălzit!

Solariile sunt tot mai des utilizate pentru cultivare de legume în mediu controlat. Posibilitatea de a controla mediul, umiditatea și chiar lumina, oferă multe beneficii evidente cultivării roșiilor într-o seră sau un solar.

În solariile cu temperatură controlată, puteți începe să plantați mai devreme și vă puteți bucura de recolte mai devreme.

Solariile neîncălzite, pot oferi, de asemenea, o recoltă lungă și bogată iar acestea vor prelungi recolta, deoarece temperaturile din timpul zilei vor fi mai calde în interior.

Dacă aveți solar neîncălzit începeți să mutați plantele în interior în luna aprilie, după ultimul îngheț pentru a reduce șocul de transplant.

Alternativ, puteți să vă semănați semințele în seră după ultimul îngheț. Cu multă lumină solară și aer proaspăt, temperatura ideală pentru cultivarea roșiilor într-o seră este între 21 °C și 27 °C. Menținerea temperaturilor pe timp de noapte peste 10 °C este suficientă pentru creștere. Cu toate acestea, înflorirea și fructificarea sunt reduse și încetinite atunci când temperaturile sunt sub 15 °C și peste 32 °C. Menținerea temperaturilor optime va asigura o creștere viguroasă și o recoltă abundentă.

În timp ce sera este un instrument excelent pentru cultivare, există câteva puncte cheie de care trebuie să țineți cont atunci când plantați roșii într-o seră.

Utilizați un sol bogat în nutrienți, bine drenat și plantați-vă roșiile în sol suficient de adânc pentru a acoperi 2/3 din plantă, sau cel puțin până la al doilea set de frunze adevărate. Tăiați orice frunze care vor fi sub suprafața solului. Plantele de tomate vor încolți rădăcini de-a lungul tulpinii sub suprafața solului pentru a promova o creștere puternică și viguroasă.

Dacă plantați în ghivece sau straturi mici, umpleți recipientele până la un nivel de 2 până la 3 centimetri sub buza ghivecelor sau marginea stratului. Acest lucru vă va asigura că pământul nu se va vărsa la udare.

Vizualizări: 18,987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: