Planurile lui Iulian Popescu pentru Târgu Jiu, după includerea operelor lui Brâncuși în UNESCO

foto Facebook Iulian Popescu

Iulian Popescu, candidatul PNL Gorj la alegerile din 9 iunie, la Primăria Targu Jiu, are un plan foarte clar pentru Ansamblul Calea Eroilor, odată cu includerea acestuia în patrimoniul UNESCO.  Într-o declarație recentă, Popescu a subliniat importanța investițiilor de calitate și a reabilitării operelor lui Brâncuși, asigurându-se că acestea vor atrage turiști din întreaga lume.


"Este o veste extraordinară, e un lucru de care ne vom bucura cu toții în următorii ani. Este foarte important ca în următorii ani să facem ceea ce trebuie pentru ca patrimoniul lui Brâncuși să fie pus în valoare. Și ca viitor primar al municipiului Târgu Jiu, din 9 iunie am soluție concretă pentru a face din Calea Eroilor cu adevărat o atracție turistică”, a declarat Popescu.

Printre prioritățile sale se numără finalizarea lucrărilor de reabilitare a Căii Eroilor cu cei mai buni specialiști la nivel mondial, transformarea acestei zone într-o cale pietonală vibrantă și plină de viață, și crearea unor spații atractive pentru localnici și turiști. Popescu a accentuat necesitatea de a avea locuri de promenadă, cafenele, locuri pentru înghețată, zone de teatru și alte activități culturale.

"În al treilea rând, toată Calea Eroilor trebuie să fie cale pietonală vie, plină de viață, prin asta însemnând că oamenii, turiștii, cetățenii trebuie să aibă un loc de promenadă, să facă activități, să existe locuri atractive, să existe cafenele, înghețată, zone de teatru sau de alte activități culturale. O casă să fie pentru atelier de olărit, adică toată Calea Eroilor trebuie să fie plină de activități la care oamenii să se oprească atunci când se plimbă. În acest moment nu ai nici de unde să cumperi o apă sau înghețată pentru copii”, a adăugat candidatul PNL.

Iulian Popescu a punctat că această transformare va aduce o promovare mai bună pentru Târgu Jiu, însă succesul acestui proiect depinde în mare măsură de modul în care administrația locală va gestiona și valorifica acest avantaj.

Campania electorală a lui Iulian Popescu se bazează pe promisiunea de a aduce un suflu nou în administrația locală și de a transforma Târgu Jiu într-un punct de referință pe harta turistică a României, prin punerea în valoare a moștenirii lăsate de Brâncuși.

”Este un lucru care ne asigură o potențială promovare mai bună, dar depinde de administrația locală cum se mișcă și cum va pune în valoare acest mare avantaj”, a declarat candidatul PNL Gorj la Primăria Targu Jiu, Iulian Popescu.

COMANDAT DE PARTIDUL NATIONAL LIBERAL GORJ, CIRCUMSCRIPTIA ELECTORALA NR 20, EXECUTAT DE VISUITOR DM SRL SRL, CUI MANDATAR 21240015

Vizualizări: 942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: