Nici un vinovat pentru 3000 tone de țeavă dispărute de la CEO!
Marea anchetă de acum câțiva ani menită să clarifice împrejurările în care dintr-un depozit al Complexului Energetic Oltenia au dispărut nu mai puțin de 3000 de tone de țeavă s-a terminat acum cu o mare achitare. Cazul îl preocupa la vremea respectivă și pe fostul manager privat Laurențiu Ciurel, toată lumea fiind convinsă că oricine ar fi încercat să scoată țeava respectivă din unitate avea nevoie nu doar de camioane de mare tonaj, ci și de implicarea unor angajați din CEO.
Așa au ajuns să fie reținuți pentru 24 de ore și să fie ulterior trimiși în judecată Gheorghița Trăsnea și Constantin Ciorei, care lucrau la depozitul de unde a dispărut țeava, lor fiindu-le pus în cârcă un prejudiciu de circa 2 milioane de lei.
În mod surprinzător, cu un an în urmă, Judecătoria Târgu Jiu i-a achitat pe cei doi de acuzațiile ce le erau aduse, iar verdictul a fost menținut acum și de Curtea de Apel Craiova. „Faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii(art. 10 lit. d C.P.P.) (…) Achită inculpaţii Trăsnea Gheorghiţa şi Ciorei Constantin, pentru infracţiunea prev. de art.298 C.pen. În baza art.25 alin.5 C.pr.pen., lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Complexul Energetic Oltenia SA. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, a decis Judecătoria Târgu Jiu în martie 2015, imediat procurorii și CEO formulând apel și sperând să obțină câștig de cauză la Curtea de Apel Craiova.
Mai mult, în Bănie CEO a fost găsită și bună de plată. „Respinge apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi partea civilă SC Complexul Energetic Oltenia SA ca nefondate. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p. obliga partea civilă la plata sumei de 950 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 600 lei reprezintă onorariul avocaţilor din oficiu. Definitivă”, a stabilit instanța, dincolo de decizia respectivă rămânând întrebarea fără răspuns cu privire la cum au putut să dispară totuși 3000 de tone de țeavă fără să fie găsit vreun vinovat de către autoritățile competente și vigilente ale statului român, plătite cu salarii care nu sunt deloc unele de plâns de milă?