Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Desert gustos pentru masa de Crăciun

Impresionează-ți musafirii cu un desert festiv care combină savoarea clasică a cannoli-urilor cu aspectul spectaculos al unui tort de gheață. Această rețetă este ușor de realizat și perfectă pentru a încheia o cină de Crăciun de neuitat!

 
Ingrediente:
1 cană smântână groasă
1 lb. ricotta cu lapte integral
1 cană (115 g) zahăr de cofetărie

Coaja rasă de 1/2 portocală
1 lingură extract pur de vanilie
1/4 linguriță scorțișoară măcinată
1/4 linguriță sare cușer
1/3 cană fistic tocat mărunt
1/3 cană mini chipsuri de ciocolată
12 biscuiți graham
 
Pasul 1: Pregătirea umpluturii cremoase

Bate frișca: Într-un castron mare, folosește un mixer portabil la viteză medie-mare pentru a bate smântâna până când se formează vârfuri tari.

Amestecă ricotta: Într-un alt castron mare, bate ricotta, zahărul de cofetărie, coaja de portocală, vanilia, scorțișoara și sarea până obții un amestec omogen.

Îmbină texturile: Adaugă frișca bătută în compoziția de ricotta și amestecă ușor, folosind o spatulă, până când devine uniformă.

Pasul 2: Adaugă savoare

Într-un castron mic, combină fisticul tocat și chipsurile de ciocolată.

Adaugă jumătate din acest amestec în compoziția de ricotta și păstrează restul pentru decor.

Pasul 3: Asamblarea tortului

Pregătește tava: Tapetează o tavă de pâine (9” x 5”) cu folie de plastic, lăsând marginile să atârne peste laturile lungi.

Construiește straturile: Întinde un sfert din compoziția de ricotta pe fundul tăvii.

Adaugă un strat de biscuiți graham, rupându-i după nevoie, pentru a se potrivi.

Continuă să alternezi straturi de ricotta și biscuiți până creezi 4 straturi, terminând cu biscuiți.

Răcește: Împachetează tortul cu folia de plastic rămasă și pune-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Pasul 4: Finalizarea și servirea

Scoate tortul din frigider. Desfă folia de plastic și întoarce tava pe un platou sau o placă de tăiat.

Îndepărtează folia și presară pe deasupra amestecul rămas de fistic și chipsuri de ciocolată.
 

Tortul cu gheață Cannoli este gata să impresioneze! Serviți-l feliat, acompaniat de un pahar de vin dulce sau cafea aromată. Poftă bună!
 
 

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: