Desert gustos pentru masa de Crăciun
Impresionează-ți musafirii cu un desert festiv care combină savoarea clasică a cannoli-urilor cu aspectul spectaculos al unui tort de gheață. Această rețetă este ușor de realizat și perfectă pentru a încheia o cină de Crăciun de neuitat!
Ingrediente:
1 cană smântână groasă
1 lb. ricotta cu lapte integral
1 cană (115 g) zahăr de cofetărie
Coaja rasă de 1/2 portocală
1 lingură extract pur de vanilie
1/4 linguriță scorțișoară măcinată
1/4 linguriță sare cușer
1/3 cană fistic tocat mărunt
1/3 cană mini chipsuri de ciocolată
12 biscuiți graham
Pasul 1: Pregătirea umpluturii cremoase
Bate frișca: Într-un castron mare, folosește un mixer portabil la viteză medie-mare pentru a bate smântâna până când se formează vârfuri tari.
Amestecă ricotta: Într-un alt castron mare, bate ricotta, zahărul de cofetărie, coaja de portocală, vanilia, scorțișoara și sarea până obții un amestec omogen.
Îmbină texturile: Adaugă frișca bătută în compoziția de ricotta și amestecă ușor, folosind o spatulă, până când devine uniformă.
Pasul 2: Adaugă savoare
Într-un castron mic, combină fisticul tocat și chipsurile de ciocolată.
Adaugă jumătate din acest amestec în compoziția de ricotta și păstrează restul pentru decor.
Pasul 3: Asamblarea tortului
Pregătește tava: Tapetează o tavă de pâine (9” x 5”) cu folie de plastic, lăsând marginile să atârne peste laturile lungi.
Construiește straturile: Întinde un sfert din compoziția de ricotta pe fundul tăvii.
Adaugă un strat de biscuiți graham, rupându-i după nevoie, pentru a se potrivi.
Continuă să alternezi straturi de ricotta și biscuiți până creezi 4 straturi, terminând cu biscuiți.
Răcește: Împachetează tortul cu folia de plastic rămasă și pune-l la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Pasul 4: Finalizarea și servirea
Scoate tortul din frigider. Desfă folia de plastic și întoarce tava pe un platou sau o placă de tăiat.
Îndepărtează folia și presară pe deasupra amestecul rămas de fistic și chipsuri de ciocolată.
Tortul cu gheață Cannoli este gata să impresioneze! Serviți-l feliat, acompaniat de un pahar de vin dulce sau cafea aromată. Poftă bună!