Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Cum să prepari cei mai buni cartofi prăjiți la air fryer

Cartofii prăjiți sunt un preparat adorat de toată lumea dar metoda tradițională de gătire implică o cantitate mare de ulei și nu este întotdeauna cea mai sănătoasă opțiune. Air fryer-ul vine ca o soluție modernă, permițând prepararea unor cartofi delicioși, crocanți și cu un aport caloric mai redus.

Air fryer-ul folosește aer cald pentru a găti alimentele, eliminând necesitatea prăjirii tradiționale în ulei. Acesta nu doar reduce caloriile, dar și timpul de preparare, fiind o alternativă mai sănătoasă și eficientă.

Studiile publicate de American Journal of Clinical Nutrition arată că reducerea consumului de grăsimi saturate contribuie la sănătatea inimii, iar gătitul la air fryer ajută la atingerea acestui obiectiv.

Pentru a te bucura de gustul delicios al cartofilor, este important să alegi soiul potrivit pentru gătirea la air fryer. Este recomandat să folosești cartofii cu coajă galbenă sau roșie deoarece aceștia conțin mai puțin amidon, ceea ce îi face mai crocanți la exterior și moi în interior.

Cartofii dulci sunt și ei o opțiune sănătoasă și bogată în nutrienți, cu un gust ușor dulceag.

Taie cartofii în bastonașe de dimensiuni egale. Acest pas este esențial pentru o gătire uniformă. Înmuierea cartofilor timp de 30 de minute înainte de gătire ajută la eliminarea excesului de amidon și previne lipirea dar asigură și o textură crocantă.

După înmuiere, usucă bine cartofii folosind un prosop curat. Acest pas previne aburirea în timpul gătirii și garantează un exterior crocant.

Pentru rezultate optime, preîncălzește air fryer-ul la 200°C timp de 3-5 minute. Adaugă o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui pentru o cantitate de aproximativ 500 g de cartofi. Asigură-te că așezi cartofii într-un singur strat pentru a permite aerului cald să circule uniform.

Gătește cartofii timp de 15-20 de minute la 200°C, agitând coșul la fiecare 5 minute. În funcție de modelul air fryer-ului, timpul poate varia ușor.

Imediat după gătire, presară sare și piper, dacă preferi gustul clasic al cartofilor prăjiți. Adaugă pătrunjel proaspăt, ceapă verde sau iaurt grecesc pentru un plus de savoare.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: