Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Repornirea grupurilor pe cărbune ar reduce inflația

Politicile de austeritate şi măsurile economice bazate pe tăieri şi îngheţări de venituri reprezintă soluţii superficiale şi dăunătoare pentru o economie deja fragilă şi vulnerabilizată de evenimentele politice din ultima perioadă, iar o eventuală propunere de reduceri sau tăieri trebuie să vizeze în primul rând clasa politică şi decidenţii, atrage atenţia Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA.

Într-un comunicat de presă transmis presei sămbătă seară, sindicaliștii semnalează faptul că ordonanța de urgență privind anumite măsuri fiscal bugetare pentru 2025 (aşa-numita „ordonanţă trenuleţ”), pregătită de Guvern şi publicată în mass-media pe surse, conține „politici de austeritate şi măsuri economice bazate pe tăieri şi îngheţări de venituri, care reprezintă soluţii superficiale şi dăunătoare pentru o economie deja fragilă şi vulnerabilizată de evenimentele politice din ultima perioadă”.

Aceștia atenționează că „decidenţii nu au înţeles mesajul cetăţenilor la alegerile parlamentare, prin care aceştia au sancţionat: lipsa de comunicare, lipsa de transparenţă, lipsa focalizării decidenţilor politici pe priorităţile cetăţenilor, şi nu pe priorităţile lor personale şi de grup, lipsa de respect a decidenţilor faţă de legile ţării, care în viziunea lor sunt făcute pentru cetăţenii de rând, nu şi pentru ei înşişi", se arată în comunicat.

CNS Cartel ALFA subliniază că austeritatea este o politică riscantă, care adesea aduce mai multe probleme decât soluţii. Deşi reducerea cheltuielilor publice poate părea o soluţie rapidă pentru atingerea ţintei deficitului stabilite de Tratatul de la Maastricht, există riscuri majore asociate cu o astfel de abordare.

Astfel, între măsurile din „ordonanţa trenuleţ” trebuie să se regăsească:

- stoparea inflaţiei galopante prin oprirea speculaţiilor din domeniul energiei, factor principal inflaţionist şi destabilizator al competitivităţii economiei româneşti, prin: repunerea în funcţie a grupurilor CEO şi a unităţilor nefinalizate (finalizarea grupurilor de la Tarniţa);

- urgentarea finalizării grupurilor 3 şi 4 de la Cernavodă;

- stoparea vânzărilor pachetelor de acţiuni şi introducerea de mecanism de aport de capital;

- predictibilitate şi creşterea veniturilor nete prin realizarea unui Acord tripartit referitor la salariul minim garantat în plată pe perioada 2026-2028, declanşarea negocierii şi încheierii CCMNN (Contact Colectiv de Muncă la Nivel Naţional), redistribuirea sarcinii fiscale între angajator (capital) şi lucrători, prin transferarea treptată a 2/3 din contribuţii asigurări sociale (CASS+CAS), de la angajat la angajatori.
 

„Dacă se doreşte îngheţarea salariilor, trebuie imediat să se aplice un transfer de taxe sociale de la angajat către angajator, fără afectarea fondurilor pentru politici sociale", se spune în comunicat.

Vizualizări: 716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: