Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Dosarul foştilor directori din minerit, aproape de verdictul final

Mai puțin de două săptămâni îi despart pe inculpații din „Lotul Fluerătoru” de un verdict final al judecătorilor, asta dacă magistrații Curții de Apel Craiova nu vor decide cumva retrimiterea dosarului la Târgu Jiu pentru a fi rejudecat, așa cum s-a mai întâmplat în alte cauze. Deocamdată magistrații au stabilit doar data de 19 aprilie pentru a anunța un verdict al lor, verdict care are toate șansele să fie și cel final.

Dosarul este cel în care mai mulți șefi din mineritul motrean, împreună cu fostul sindicalist din zonă, Cristea Fluerătoru, au fost trimiși în judecată, după ce au fost și arestați preventiv, pentru modul în care cu un deceniu în urmă au tocat aproape un milion de lei pentru a „moderniza” drumul județean ce face legătura între Știucani și Miculești. Drumul s-a deteriorat imediat după finalizarea lucrărilor pentru că „modernizarea” s-a făcut în luna ianuarie, prin ger, șoferii care circulă prin zonă rupându-și și acum mașinile în gropi pentru că nimeni nu a mai alocat bani pentru repararea acestuia.
Cap de afiș în dosar a fost Fluerătoru, dar ancheta procurorilor i-a avut în vizor pe foștii directori Vasile Crețan, Nicolae Giuran, Florentin Pătru și Sandu Benga, cel din urmă decedând după începerea procesului. Pedepsele stabilite inițial de judecătorii gorjeni au fost de câte 3 ani de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care inculpații trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților. Sentința a fost dată acum un an la Judecătoria Târgu Jiu și prevede inclusiv câte 100 de zile de muncă în folosul comunității, dar și obligația ca toți inculpații să despăgubească CE Oltenia cu aproape 1 milion de lei, la cât este estimat prejudiciul din dosar. În plus, inculpații ar mai avea de plătit și câte 6.000 de lei cheltuieli judiciare statului, interesul lor în a obține o pedeapsă mai blândă la Craiova fiind unul major.
Și, ca și cum nu era de ajuns, în urma acestei anchete, fostul sindicalist Fluerătoru s-a mai ales cu alte două dosare în care este acuzat de evaziune fiscală, dosarele fiind încă pe rolul instanțelor. O eventuală condamnare a lui la Craiova, fie și cu suspendare, îi poate agrava ulterior situația din cazier, fostul lider sindical fiind arestat preventiv mai multe luni în dosarul drumului ce face legătura între Știucani și Miculești.

Vizualizări: 4,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: