Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Procesul penal al lui Călinoiu începe săptămâna viitoare

Proaspătul șef de campanie electorală al PSD Gorj și fost președinte al Consiliului Județean va fi nevoit la mijlocul săptămânii viitoare să facă primul drum la instanță pentru a-și susține nevinovăția în dosarul în care procurorii îl acuză de fals în declarații în formă continuată.

Ion Călinoiu are parte pe 14 aprilie de primul termen în dosarul său, ședința de la Judecătoria Târgu Jiu nefiind una publică. Dosarul se află în faza de cameră preliminară, în care un magistrat analizează probele din rechizitoriu și decide dacă acestea susțin sau nu acuzațiile ce i se aduc inculpatului, de abia după ce acesta stabilește că totul este în regulă (sau nu), procesul putând să devină unul public.
Necazurile lui Călinoiu sunt date de cele două funcții pe care le-a ocupat pentru scurt timp la începutul mandatului pe care l-a terminat acum, cu câteva luni mai devreme. În 2012 și 2013, cu Victor Ponta la Guvern și cu o funcție de vicepreședinte la nivel central în PSD, Călinoiu a fost „expert pe termen scurt în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (C.N.D.I.P.T.), în perioada 01 septembrie – 15 decembrie 2012”, precum și „ expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social / expert consorțiul regional Sud-Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în perioada 01 iunie – 31 iulie 2013”.
Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au stabilit acum aproape un an că Ion Călinoiu s-a aflat în incompatibilitate și, mai mult, nu a declarat sumele câștigate în acele două funcții tocmai pentru a nu scoate la iveală incompatibilitatea. O astfel de situație îl putea costa funcția pe fostul președinte, lucru care s-a și întâmplat anul acesta, procurorii reținând în rechizitoriul înaintat aceste aspecte, inclusiv explicațiile lui Călinoiu despre faptul că a „uitat” să menționeze sumele în declarațiile de avere. Fostul președinte a contestat raportul ANI, dar a pierdut procesul la Curtea de Apel Craiova pentru că a uitat din nou să își timbreze acțiunea, revenind ulterior cu o nouă contestație care va fi judecată la Curtea de Apel Alba Iulia, după strămutarea dosarului, procesul fiind programat să înceapă la sfârșitul lunii.
Călinoiu mai are parte însă de acum încolo și de alte drumuri la instanțele de judecată, în speranța că își va dovedi nevinovăția, dar și că își va găsi dreptatea. El a contestat în instanță dispoziția prin care prefectul Gheorghe Paraschivu l-a suspendat din funcția de președinte al CJ Gorj, procesul neprimind încă un termen, așa cum instanța nu a programat deocamdată nici judecarea contestației pe care șoferul Ion Călinoiu a formulat-o după ce a fost prins de polițiști luna trecută depășind pe linia continuă, fapt care l-a lăsat fără permis. Fostul președinte a primit însă dovadă că are dreptul de a conduce atâta timp cât contestația este încă în faza de judecată, contestația respectivă fiind timbrată în timp util de către avocatul lui Călinoiu, respectiv de Gheorghe Pecingină.

Vizualizări: 1,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: